Tudose, prins cu minciuna după CEx. Premierul nu se poate hotărî ce părere are despre oamenii lui Dragnea din Guvern

B1.ro | 13 Oct 2017, 10:51

Prins cu minciuna! Premierul Mihai Tudose s-a contrazis în declarații în ultimele zile, în legătură cu plecarea din Guvern a lui Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, notează cotidianul.ro.

După ședința maraton a CEx-ului de joi seară, Tudose a susținut că a primit demisiile de la cele două încă de când acestea au fost citate la DNA și că atât el, cât și ceilalți lideri ai partidului, au reușit să le convingă să se răzgândească: ”Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, după ce au primit citațiile de la DNA, au venit să-mi prezinte demisiile. L-am sunat pe Liviu (Liviu Dragnea - n.r.) și am vorbit și cu alți colegi și am reușit să le oprim, pentru a nu da un semn de degringoladă în guvern”.

Citește și: Tudose: "Eu o să încerc să vorbesc românește, nu "finanțista" domnului Mișa”. Și totuși solidaritate cu cine și cu ce, domnule premier?De ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiCUMETRII POLITICE BIZARE, la Palatul Victoria: Fina unui fost lider liberal, noua consilieră a premierului Mihai TudoseTudose aplică "schema Ciocoiu"! Peste 8.000 lei/lună de la Guvern pentru consilierul Lucian Foca, un general care cumulează pensia cu salariul (FOTO)

Pe de altă parte, luni seară, Tudose declarase că el dorește plecarea din Guvern a unor miniștri ale căror probleme penale pătează imaginea Guvernului. În mod evident, se referea și la Shhaideh și Plumb: ”Vă spun că mai sunt încă cel puţin doi miniştri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul... O miniremaniere... Sînt trei (miniştri - n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeană”. 

Marți, același Tudose a susținut că îi va ruga pe Plumb, Shhaideh, Ilie și încă doi miniștri să părăsească Guvernul: ”Știți foarte bine: doamna de la Fonduri Europene, doamna de la Investiții Publice, apoi mai e și relația cu Parlamentul. Și mai am doi colegi pe care îi voi ruga sa părăseasca Guvernul”.

Comparând cele trei declarații, ne putem întreba de ce a mai susținut public Tudose că vrea să le scoată pe cele două din Guvern dacă, oricum, ele își depuseseră demisiile. O altă întrebare este de ce a încercat Tudose să le facă să se răzgândească dacă, oricum, le voia plecate.

Citește și: A aflat din Monitorul Oficial că e demis: Secretar de stat la Finanţe, destituit de Tudose imediat după ce a reușit cel mai bun împrumut al RomânieiBicicleta, “coloana oficială” a premierului olandez. Tudose de la PSD are 7 mașini în coloană plus o ambulanță (VIDEO)"Un premier care nu ține minte ce spune nici de dimineața până seara". Cum au ieșit cei mai importanți oameni din stat după ultimul conflict politic

O altă minciună spusă de premier după ședința CEx este aceea că Rovana Plumb, asemenea lui Sevil Shhaideh, i-a prezentat demisia după ce a fost citată la DNA. De fapt, Plumb nu a fost deloc citată la DNA deoarece, pentru începerea urmăririi penale a acesteia, este nevoie întâi de avizul Parlamentului, or DNA încă nu a obținut acest lucru. 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Una pe zi de la Tudose
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate