Tăriceanu a sesizat Curtea Constituțională în cazul dosarului ”Belina”

B1.ro | 23 Oct 2017, 17:16

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a sesizat Curtea Constituțională cu privire la un conflict juridic de natură constituțională creat de deschiderea de către DNA a dosarului ”Belina”, în care este urmărită penal Sevil Shhaideh, fost vicepremier. Judecătorii CCR ar urma să decidă dacă există sau nu un astfel de conflict între Guvern, pe de o parte, și Parchetul General și Direcția Națională Anticorupție, de cealaltă parte.

Prin acest demers, Tăriceanu cere Curții să statueze că procurorii nu pot ancheta circumstanțele, împrejurările, oportunitatea și legalitatea hotărârilor de Guvern, după modelul deciziei pronunțate de CCR în cazul OUG 13, informează HotNews. 

Citește și: Iohannis intră la rupere la Dragnea: "Trebuia să demisioneze. Acest circ, cu victimizări, nu face bine societății românești" (VIDEO)George și-a violat fiica. După 27 de ani, fata ajunsă femeie în toată firea s-a răzbunat crunt pe elA fost găsit mort lângă Gara deNord!Ce a făcut militarul român dezertor, în ziua în care s-a sinucisKlaus Iohannis: "Avem dificultăți cu Parlamentul. Ei sunt oarecum paraleli cu România" (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu a făcut demersul după ce Guvernul Tudose a decis să nu-și asume sesizarea CCR, deși Ministrul Justiției a declarat că a realizat un proiect în acest sens.

Pe 22 septembrie, DNA a anunţat că Sevil Shhaideh, la acel moment vicepremier, este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, într-un dosar ce arată că, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

După ce președintele Senatului a anunțat că depune luni sesizarea, Raluca Turcan a declarat că liberalii îi vor cere demisia.

”Dacă Tăriceanu va contesta la CCR ancheta în cazul Belina în calitatea sa de președinte al Senatului, își va bate joc de imaginea și credibilitatea acestui for pe care nu are niciun drept să îl târască în asemenea demersuri scandaloase. PNL îi va cere demisia. Nu mai are nicio legitimitate să conducă Senatul României. O spun cu mare regret: acest domn a ajuns o rușine a politicii românești. Ce-a mai rămas din liberalismul de care face atâta paradă? Libertatea de a-l servi pe Liviu Dragnea când cei din PSD nu mai răspund la apel”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Citește și: Orban, despre dezbaterea de la GDS: Nu știam că va veni Kovesi / Tăriceanu: E cea mai penibilă situație în care am văzut vreun politician din 1990 încoacePonta se dezlănțuie: Incompetența și prostia acestui Guvern ne va costaChirica îi cere demisia lui Dragnea și-l compară cu Nero

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Politică
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate