Sondajul care contrazice tot ce spune Liviu Dragnea: Câți români ar mai vota PSD în următoarele alegeri

B1.ro | 10 Oct 2017, 23:16

Un sondaj IMAS privind intențiile de vot a românilor contrazice tot ce a spus în ultimele luni președintele PSD, Liviu Dragnea, și mai ales datele prezentate frecvent de sociologul Marius Pieleanu. 

Astfel PSD ar obţine 38,8% (față de 49% în ianuarie) din opțiunile exprimate, urmat de PNL care ar fi votat de 30,9% (față de 23% în ianuarie) dintre cei care şi-au declarat intenţia de a participa la următoarele alegeri parlamentare, arată un sondaj IMAS, prezentat marți seara la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Citește și: Fostul președinte CCR: Iordache e atât de deștept, încât... (VIDEO)'Îmi iubesc soțul dar are tot felul de fantezii, iar eu nu sunt genul ala de fata. Ultima data m-a ingramadit când...'Un vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăCând NU DISTRUGE Justiția, IORDACHE discută ”rețete culinare” cu Daniel Morar, judecător la Curtea Constituțională. Ce STABILEAU cei doi (FOTO)

"Un aspect de remarcat îl reprezintă aparenta complementaritate a trendurilor înregistrate de PSD și PNL, care ar putea fi determinată de tendința descendentă a PSD-ului, ca urmare a momentului februarie 2017, dar și de erodarea capitalului politic al principalului partid de guvernare, fenomen tipic oricărui ciclu electoral”, subliniază autorii sondajului, conform republica.ro.

În schimb, dacă PSD și PNL rămân principalele partide de pe scena politică românească, celelalte formațiuni politice nu reușesc să atingă nici măcar 10% din intențiile de vot ale românilor.

În prezent USR are 6,8% intenție de vot, plasându-se sub ALDE, care menține un trend ușor ascendent per ansamblu și relativ constant pentru mare parte din anul 2017 (8,1% în septembrie 2017, față de 8,5% în aprilie 2017). 
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Politică
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate