Primăria Capitalei a plătit 1,7 milioane lei pentru concertul dedicat Zilei Europei. Acționarii firmelor contractate sunt abonați la banii publici (VIDEO)

B1 TV | 17 Mai 2017, 08:37

Primăria Capitalei a plătit pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Europei aproximativ 1,7 milioane de lei. Bani care au mers către două firme ai căror acţionari au un trecut destul de dubios în privinţa banilor publici.

Citește și: TOTUL a ieșit la iveală! EI sunt PSD-iștii care AU SUSȚINUT Guvernul TUDOSE în ședința CExAndra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăHUNOR, despre MAZILIREA lui Tudose: Absolut normală! A făcut greșeli fundamentale, inclusiv prin declaraţiile despre Ținutul Secuiesc

"Suma de 1.758.471 lei a fost necesară pentru asigurarea unui număr de artişti recunoscuţi la nivel european, concept eveniment, scenă, instalaţie de sunet şi lumini, aparatură tehnică, car TV, decor, securitate, asistenţă medicală, pompieri, toalete ecologice, servicii de curăţenie etc", au explicat reprezentanţii municipalităţii într-un răspuns pentru HotNews.

Unul dintre cei care au primit banii bucureştenilor este Corneliu Ladin, martor atât în dosarul Ridzi, cât și în dosarul Gala Bute. În paralel, de la cealaltă firmă câştigătoare, Cătălin Savu Cătană e un om apropiat de scena politică. El a fost propus de UNPR anul trecut în Consiliul de admnistrație al televiziunii naţionale, însă susține că s-a retras.

Citește și: S-A AFLAT! Cine este 'omul negru' pe care Dragnea îl acuză că a DETURNAT guvernele PSDMarcel Ciolacu a demisionat și el din funcția deținută în Guvern: Ce mesaj a transmis în miez de noapteLiviu Dragnea: Mihai Tudose a fost ținta unor manipulări. Există un personaj veninos într-o instituție a statului, care a făcut și face foarte mult rău (VIDEO)

"Conceptul care stă la baza selectării ariștilor și trupelor sunt hiturile produse în România, devenite numărul 1 în topurile de peste granițe. Prin intermediul acestui eveniment ne propunem ca cele mai tari branduri muzicale din ultimii 15 ani din România să se reunească pe o singură scenă", a declarat Gabriela Alina Andrei, directoarea Centrului.

Reamintim că evenimentul dedicat Zilei Europei a fost organizat pe esplanada cu statui din Piața Universității, iar profesorii Facultății de Istorie a Universității din București au reclamat faptul că nu își pot desfășura activitatea din cauza "poluării sonore constante" creată de concerte și probele de microfon.

La concert au participat artiști români care au avut succes la nivel european, precum Inna, Antonia, Carla's Dream, Alexandra Stan, Fly Project, Morandi sau Akcent, dar şi trupa O-Zone, care s-a reunit cu ocazia Zilei Europei, după 12 ani. 
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Politică
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate