Președintele comisiei de control SRI: Daniel Dragomir ne-a spus numele unui fost președinte al Camerei Deputaților care a fost susținut de SRI

B1.ro | 19 Sep 2017, 20:21

Claudiu Manda, președintele al comisiei de control SRI, a confirmat la rândul său lista de 65 de persoane propuse pentru audieri și a mai precizat că Dragomir a dat la audieri numele mai multor politicieni sprijiniți de SRI, printre care și un fost președinte al Camerei Deputaților.

"A dat exemple de oameni politici care au fost sustinuti de SRI, a indicat persoanele din conducerea SRI care a dat ordinele. am si repetat unele intrebari, pentru ca nu ne venea sa credem. Ne-au socat numele. Culoare media folosite pentru a spijini mediatic diverse persoane politice. Și ne-a dat un nume, un fost președinte al Camerei Deputaților.

Citește și: CTP: Bandiții politici Dragnea și Tăriceanu sunt moștenitorii celor care au ordonat omorârea românilor în decembrie `89Ce a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutHaos sau hărnicie? România e iar lider regional la numărul de modificări legislative

O să îl audiem iar marțea viitoare. Ne-a prezentat probe, mandate, despre cum funcționau lucrurile în perioada 2009-2013 despre mandatele de interceptare pe siguranță națională. Am vorbit despre acele canale din justiție. E un subiect neepuizat, îl vom dezvolta în detaliu. A lăsat la comisie o listă cu 65 de persoane cu ofițeri din SRI, oameni din politică, din media și din mediul politic pe care i-am putea invita la Comisie. Vom stabili care e ordinea și dacă putem să îi invităm la audieri. Sunt oameni din SRI despre care spune că au încălcat legea și urmează să aflăm. În sprijinul acuzațiilor sale a dat exemple de persoane politice care au fost susținute de persoane din SRI. A dat și nume, urmând ca săptămâna viitoare să aucă probe. Este vorba despre un fost președinte al Camerei Deputaților. A vorbit despre țintele pe care le alegeau cei din SRI și ne-a dat ca exemplu modul prin care DNA și SRI au anchetat", a precizat Claudiu Manda la finalul audierilor.

Dacă e să ne gândim la cine ar putea fi acel fost președinte al Camerei Deputaților sprijinit de SRI, opțiunile nu sunt chiar așa de multe. Din 1990 și până la Liviu Dragnea, Camera Deputaților a avut următorii președinți: Dan Marțian (decedat în 2002), Adrian Năstase (retras din politică după ce a fost condamnat în două dosare), Ion Diaconescu (d. 2011), Valer Dorneanu (actual președinte CCR), din nou Adrian Năstase, Bogdan Olteanu (ieșit din viața publică după ce a fost arestat preventiv într-un dosar de corupție), Roberta Anastase (deputat în prezent), Valeriu Zgonea (ieșit din politica la vârf după un scandal cu Dragnea) și Florin Iordache (deputat în prezent).
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Politică
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate