Lovitură în plin scandal intern în PSD: Sevil Shhaideh, miercuri la DNA. Ar putea să i se schimbe calitatea din dosarul Belina

B1.ro | 10 Oct 2017, 23:00

Vicepremierul Sevil Shhaideh se va prezenta miercuri, de la ora 14, în fața procurorilor DNA pentru a da noi declarații în dosarul penal privind trecerea Insulei Belina de la Apele Române la CJ Teleorman.

Actualului vicepremier i s-ar putea schimba calitatea procesuală în dosarul „Belina”, în care Sevil Shhaideh este, deocamdată, suspect. Ea ar putea deveni inculpat, făcând astfel necesară remanierea sa, scrie EVZ.

Citește și: Opoziția iese la atac: Dezvăluiri despre presupuse legături ale Vioricăi Dăncilă cu dosarul de abuz în serviciu al lui Liviu Dragnea Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăDiscurs dur în Parlamentul European: Cum condamna premierul propus, Viorica Dăncilă, în 2017 protestele împotriva OUG 13 (VIDEO)

Această citare vine exact în plin scandal în interiorul PSD pornit de la tensiunile la vârf dintre Liviu Dragnea și Mihai Tudose. Premierul a anuțat chiar, luni seară, că vrea să facă o remaniere în guvern, iar principalii vizați vor fi cei cu probleme penale, cât și cei cu probleme de imagine.

Sevil Shhaideh a fost audiată la DNA pe 22 septembrie, într-un dosar ce vizează transferul din proprietatea publică a statului în cea a Consiliului Județean Teleorman a Brațului Pavel și a Insulei Belina. Atunci, un comunicat al DNA anunța că s-a început urmărirea penală față de vicepremier „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

Tot în acest dosar, procurorii DNA au cerut Camerei Deputaților încuviințarea începerii urmării penale pe numele Rovanei Plumb, dar parlamentarii încă nu au luat în dezbatere cererea DNA.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Politică
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate