Iohannis le explică PSD-iștilor de ce penalii n-au ce căuta în funcții: Prezumția de nevinovăție e în Justiție. În politică, importantă e integritatea

B1.ro | 12 Oct 2017, 13:43

Președintele Klaus Iohannis a susținut, din nou, că nu este de acord ca persoanele care au probleme penale să ocupe funcțiile importante din stat. Asta în contextul în care se discută despre situația a trei miniștri din Guvernul Tudose, care sunt vizați de procurori. 

Pe marginea acestui subiect, politicienii PSD și ALDE au susținut în repetate rânduri că este esențială prezumția de nevinovăție, deci până când un judecător nu se pronunță definitiv, persoanele vizate de procurori sunt nevinovate. 

Citește și: Premierul face campanie electorală printre fructe și legume. Cum a vrut să-i impresioneze pe comercianții din piață (FOTO)De ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiAVERILE JUPÂNILOR JUDEȚENI Mizeria din închisori aduce premii: Bani de la buget, pentru deținuții eliberați!

Iohannis, însă, transmite coaliției PSD-ALDE că această prezumție este esențială în Justiție. În politică, totuși, contează integritatea, altfel oamenii nu mai au încredere în cei care-i reprezintă. 

”Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând de funcții ale statului. Prezumția de nevinovăție funcționează în fața Justiției, în politică contează integritatea. Aud politicieni cu probleme penale spunând că nu sunt vinovați și că trebuie să funcționeze prezumția de nevinovăție. Da, dar în fața Justiției! În politică trebuie să fie altfel. Cum să creadă românii în Guvern dacă acolo sunt persoane suspecte?”, a insistat șeful statului.

În replică, social-democratul Codrin Ștefănescu a susținut, în emisiunea ”Bună, România!”, că declarațiile președintelui oricum n-au niciun efect asupra electoratului PSD.

Citește și: Adrian Năstase, dezvăluiri bombă: Ce CADOU i-a făcut George Soros lui Băsescu“Este fals ceea ce încearcă să inducă în opinia publică”. Un senator liberal, critici la adresa lui Ionuț MișaTăriceanu dă cărțile pe față: Eu VOI PLECA din politică 

”Credeți că electoratul PSD se uită la ce zice Iohannis? În momentele critice pentru țară, când s-au autodetonat oameni din sistem și au vorbit despre abuzuri, despre oameni nevinovați anchetați, președintele, din străinătate, a spus că totul e cancan. Ce credeți că gândește electoratul PSD? Nimic! Azi, din fericire, a fost foarte rezervat și precaut, chiar a fost președinte”, a susținut Codrin Ștefănescu, pentru B1 TV.

Întrebat ce va face electoratul PSD dacă Iohannis nu va mai pune premier de la PSD, Ștefănescu a răspuns: ”se enervează!”.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Politică
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate