Iohannis le explică PSD-iștilor de ce penalii n-au ce căuta în funcții: Prezumția de nevinovăție e în Justiție. În politică, importantă e integritatea

B1.ro | 12 Oct 2017, 13:43

Președintele Klaus Iohannis a susținut, din nou, că nu este de acord ca persoanele care au probleme penale să ocupe funcțiile importante din stat. Asta în contextul în care se discută despre situația a trei miniștri din Guvernul Tudose, care sunt vizați de procurori. 

Pe marginea acestui subiect, politicienii PSD și ALDE au susținut în repetate rânduri că este esențială prezumția de nevinovăție, deci până când un judecător nu se pronunță definitiv, persoanele vizate de procurori sunt nevinovate. 

Citește și: CTP: Bandiții politici Dragnea și Tăriceanu sunt moștenitorii celor care au ordonat omorârea românilor în decembrie `89Ce a făcut acest polițist cu trandafirii aruncați spre sicriul Regelui. Merită respectul tuturorKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutHaos sau hărnicie? România e iar lider regional la numărul de modificări legislative

Iohannis, însă, transmite coaliției PSD-ALDE că această prezumție este esențială în Justiție. În politică, totuși, contează integritatea, altfel oamenii nu mai au încredere în cei care-i reprezintă. 

”Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând de funcții ale statului. Prezumția de nevinovăție funcționează în fața Justiției, în politică contează integritatea. Aud politicieni cu probleme penale spunând că nu sunt vinovați și că trebuie să funcționeze prezumția de nevinovăție. Da, dar în fața Justiției! În politică trebuie să fie altfel. Cum să creadă românii în Guvern dacă acolo sunt persoane suspecte?”, a insistat șeful statului.

În replică, social-democratul Codrin Ștefănescu a susținut, în emisiunea ”Bună, România!”, că declarațiile președintelui oricum n-au niciun efect asupra electoratului PSD.

”Credeți că electoratul PSD se uită la ce zice Iohannis? În momentele critice pentru țară, când s-au autodetonat oameni din sistem și au vorbit despre abuzuri, despre oameni nevinovați anchetați, președintele, din străinătate, a spus că totul e cancan. Ce credeți că gândește electoratul PSD? Nimic! Azi, din fericire, a fost foarte rezervat și precaut, chiar a fost președinte”, a susținut Codrin Ștefănescu, pentru B1 TV.

Citește și: PSD vrea modificarea Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Explicațiile deputatului ”Mitralieră””Un comunist tot comunist rămâne, oricât s-ar flenduri printre capete încoronate”Camera Deputaţilor a cheltuit peste şapte milioane de lei într-o singură lună. Pe ce au dat aleșii banii

Întrebat ce va face electoratul PSD dacă Iohannis nu va mai pune premier de la PSD, Ștefănescu a răspuns: ”se enervează!”.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Politică
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate