Îi va respinge Iohannis pe Stănescu și Stroe? Președintele a refuzat pe vremea lui Ponta numirea unui actual greu al PSD la Transporturi

B1.ro | 17 Oct 2017, 08:14

Scandalul din interiorul PSD i-a adus iar pe social-democrați la mâna președintelui Klaus Iohannis. Nervozitatea este vizibilă în rândul liderilor coaliției, Dragnea și Tăriceanu, la gândul că șeful statului ar putea să nu fie simplu spectator și chiar să refuze noile numiri pe care vor să le facă în executiv.

Surse politice susțin că Klaus Iohannis ia serios în considerare să îi respingă pe Paul Stănescu, propunerea de vicepremier și ministrul al Dezvoltării, și pe Felix Stroe, desemnat pentru ministerul Transporturilor. Șeful statului ar invoca problemele de integritate ale acestora, Stănescu fiind menționat într-un dosar DNA mai vechi (Detalii AICI), iar Felix Stroe având un proces la activ de incompatibilitate cu ANI și suspiciuni că a fost colaborat al Securității (Detalii AICI).

Citește și: Adrian Năstase iese la rampă: Mesajul incendiar care va produce REVOLUȚIE în PSDSimona Halep are în garaj 5 mașini de lux! Vezi ce bolizi conduce tenismenaCine este Viorica Dăncilă, prima femeie premier al României: Detalii din trecutul viitoarei șefe a Guvernului

În plus, Iohannis ar putea afirma că aceștia nu sunt pregătiți și nu au expertiza necesară pentru portofoliile grele pe care le-ar prelua. Acest lucru nu ar fi fără precedent, acest motiv fiind invocat de președinte și în 2015 când i-a respins pe atunci premierului Victor Ponta nominalizarea de la Transporturi în persoana lui Mihai Fifor.

"Presedintele Romaniei a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Fifor in functia de ministru al Transporturilor, intrucat persoana nominalizata nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor. Presedintele Romaniei a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care sa intruneasca conditiile necesare pentru a fi numita in functia de membru al Guvernului", susținea Administrația Prezidențială în 2015.

Cu toate acestea, cariera lui Mihai Fifor nu a avut de suferit, ba dimpotrivă, după acest episod. Acesta și-a continuat cariera de senator, ajungând în acest an lider al senatorilor PSD, a condus comisia de anchetă privind alegerile din 2009, iar odată cu Guvernul Tudose a ajuns să fie întâi Ministru al Economiei, apoi mutat la Apărare, și una din cele mai importante voci din partid.

Conform legislației, președintele are dreptul de a respinge prima propunere a guvernului pentru înlocuirea unui ministru, dar este obligat să o promulge pe a doua.

Citește și: Presa INTERNAȚIONALĂ nu are ÎNCREDERE în noul PREMIER al României: Este deja A TREIA ÎNCERCARE A PSDBăsescu: Iohannis își PERICLITEAZĂ al doilea mandat. PREMIERUL va fi PURTĂTOR DE CUVÂNT AL DECIZIILOR LUI DADDY din Kiseleff (VIDEO)Grupul civic #REZISTENTA critică decizia lui Iohannis: „Considerăm că nu PSD merită o NOUĂ ȘANSĂ, ci ROMÂNIA”

Desemnarea lui Paul Stănescu și Felix Stroe a venit după ce joi în ședința Comitetului Executiv al PSD, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc și-au înaintat demisiile. Pentru înlocuirea Rovanei Plumb la Fonduri Europene a fost desemnat Marius Nica, dar până în prezent nu există informații că acesta ar putea fi respins de Iohannis.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Politică
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate