De ce face rugăciuni fierbinți la Sf. Parascheva fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita

B1.ro | 13 Oct 2017, 11:13

Gheorghe Nichita a fost surprins joi rugându-se cu evlavie la moaștele Sfintei Parascheva. Rugăciunile nu sunt motivate doar de credința fostului primar, ci, cu siguranță și de tensiunea generată de așteptarea pronunțării sentinței în procesul în care fostul edil este acuzat de luare de mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a cărui firmă a implementat actualul sistem de semafoare. Sentinţa este aşteptată în zece zile.

Unul dintre cele două dosare penale în care inculpat este Gheorghe Nichita, fost primar al Iaşului, a ajuns la final. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au finalizat procesul denumit generic „UTI“, în care ex-edilul a fost inculpat de DNA pentru pretinderea unei mite de 10% din valoarea proiectului privind semaforizarea inteligentă din Iaşi. La ultimul termen de judecată din proces, ce a avut loc acum câteva zile, apărătorii lui Nichita au solicitat instanţei ca fostul primar să fie achitat, în timp ce procurorii anticorupţie au cerut o pedeapsă cu executare pentru Nichita. „Avem încrede maximă în justiţie“, ne-a spus Ionel Nechita, avocatul lui Gheorghe Nichita.  
 
În calculul privind prejudiciul realizat de procurori au mai fost incluse, pe lângă depozitul amintit, şi alte servicii sau bunuri pe care Nichita le-ar fi primit. Astfel, anchetatorii notează că Nichita a primit echipamente electronice de 20.000 de lei, dar şi plata în 2014 a unor cazări în Hong Kong şi Beijing (China), în valoare totală de 28.000 de lei. De asemenea, Nichita ar fi primit şi reducere de 30-40% din preţurile de cazare de la Hotel Marriot din Bucureşti, a căror valoare a fost calculată la 15.100 de lei. Sentinţa din acest dosar a fost stabilită pentru data de 23 octombrie, potrivit Ziarul de Iasi

Citește și: Victor Ponta, cel mai mare INAMIC al lui Toader: Prostia, lașitatea, minciuna și ticăloșia și-au dat mânaDe ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiMara Mareș, ACUZATĂ de colegii liberali. De ce sunt nemulțumiți tinerii din PNLPremierul face campanie electorală printre fructe și legume. Cum a vrut să-i impresioneze pe comercianții din piață (FOTO)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Politică
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate