Cum le-a dat ”Daddy” Dragnea 602 MILIOANE DE LEI prietenilor săi, prin semnătura lui Sevil Shhaideh (FOTO)

B1.ro | 18 Iul 2017, 09:47

Teleorman și alte trei județe controlate de apropiați ai lui Liviu Dragnea au primit cei mai mulți bani de la Ministerul Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh, altă apropiată a șefului PSD

Aproape 602 milioane lei au fost alocate în primele șase luni de guvernare PSD-ALDE, prin controversatul Program Național de Dezvoltare Locală, iar favorizate au fost Olt, Giurgiu, Buzău, Bihor și, bineînțeles, Teleorman

Citește și: Adrian Năstase iese la rampă: Mesajul incendiar care va produce REVOLUȚIE în PSDSimona Halep are în garaj 5 mașini de lux! Vezi ce bolizi conduce tenismenaCine este Viorica Dăncilă, prima femeie premier al României: Detalii din trecutul viitoarei șefe a Guvernului

Foto: Digi24

Județul Olt conduce în topul banilor primiți de la centru, cu 47,3 milioane de lei. Acesta este controlat de Paul Stănescu, cel care în aprilie a propus excluderea din PSD a lui Victor Ponta.

Pe locul al doilea se află Teleorman, cu aproape 43,3 milioane de lei, iar pe al treilea loc, la mare distanță, se află Giurgiu, cu 30,8 milioane de lei. De precizat este că din Giurgiu provine numărul doi din PSD, președintele executiv Niculae Bădălău.

Citește și: Presa INTERNAȚIONALĂ nu are ÎNCREDERE în noul PREMIER al României: Este deja A TREIA ÎNCERCARE A PSDBăsescu: Iohannis își PERICLITEAZĂ al doilea mandat. PREMIERUL va fi PURTĂTOR DE CUVÂNT AL DECIZIILOR LUI DADDY din Kiseleff (VIDEO)Grupul civic #REZISTENTA critică decizia lui Iohannis: „Considerăm că nu PSD merită o NOUĂ ȘANSĂ, ci ROMÂNIA”

Urmează Buzău, cu aproape 28 de milioane de lei bani alocați. Acesta este județul lui Marcel Ciolacu, lider al grupului deputaților PSD și vicepremier fără portofoliu în Guvernul Tudose. 

Pe ultimele locuri în topul alocărilor se află, în ordine, Sălaj, Harghita, Tulcea, Covasna și Ilfov, adică cel mai mic județ și județe din zone care în mod tradițional nu sunt fiefuri ale PSD.

Ziare.com remarcă faptul că Harghita și Covasna au primit cu mult peste jumătate din suma totală alocata de-abia în luna iunie, cu câteva zile înaintea moțiunii de cenzură privind demiterea Guvernului Grindeanu și învestirea Guvernului Tudose.

30 de miliarde de lei au fost puse, pentru perioada 2017-2020, la dispoziția lui Sevil Shhaideh, bani pe care aceasta să-i împartă după bunul plac, prin ordin de ministru, informează Digi24. Pentru ca alocarea banilor să meargă ca unsă au fost operate, în cascadă, și tot felul de derogări de la legile în vigoare: să poată fi luați și bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, să poată fi mutați banii de la un capitol bugetar la altul și de la un program la altul, etc.

Din statisticile cu plățile efectuate de MDRAP pe primele șase luni ale anului 2017 rezultă că au fost transferate către consilii județene și primării aproape 602 milioane lei. Favorizate au fost la împărțirea banilor prin PNDL tocmai județele din care provin susținătorii lui Liviu Dragnea, iar defavorizate au fost județele „galbene” (câștigate, la locale, de reprezentanții PNL) și cele „verzi” (dominate de UDMR). 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Politică
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate