Cristian Tudor Popescu, uluit de afirmațiile lui Tudose: Dânsul nu gândește?

B1.ro | 12 Ian 2018, 19:56

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a arătat de-a dreptul indignat de afirmațiile premierului Mihai Tudose referitoare la autonomia ținutului secuiesc.

Miercuri seară, Tudose a declarat că nici nu poate fi vorba de autonomie. El a avertizat atunci că ”dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, țoți vor flutura lângă steag”. În replică, UDMR a transmis că declarația premierului e de ”ev mediu”. Kelemen Hunor, președintele formațiunii, a solicitat scuze de la prim-ministrul Tudose

Citește și: INCOMPARABIL! Ea a fost PRIMA FEMEIE MINISTRU din istoria României: Avea studii în America și a revoluționat medicina! Vasilica...Cine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmVIORICA DĂNCILĂ, atacată DUR de un fost PSD-ist: “SOROS a pus iar premier în România”

”Cum să faci o asemenea declarație? Ce poate să însemne să fluturați? Să fiți spânzurați. Cum se poate să faci o asemenea declarație? Asta se duce în toată lumea. UDMR și partidele respective au făcut o mișcare politică. Au spus: noi vrem să discutăm cu majoritatea autonomia regională, teritorială, locală și culturală. Poți să nu fii de acord cu așa ceva și, firește, nu e niciun român – cred – de acord cu așa ceva”. Dar asta este o declarație politică, făcută în termeni civilizați”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.

Dacă este încălcată Constituția, această problemă este rezolvată conform legii, de către organele statului, nicidecum prin spânzurare, susține jurnalistul.

Tudor Popescu remarcă faptul că nici în ultimii ani ai lui Ceaușescu n-a auzit așa ceva.

”Răspunde domnul Tudose: vă spânzur dacă ridicați steagul secuiesc. Dacă ar fi încălcată Constituția, dacă ar fi încălcate legile țării prin arborarea unui drapel, asta se rezolvă prin spânzurare? Se rezolvă de către organele statului, conform legii, se face anchetă, există tribunal, justiție. Cum adică vine premierul și spune: vă spânzur eu pe toți? Așa ceva n-am auzit nici în ultimii ani ai lui Ceaușescu, când se bătea monedă foarte mult pe ruși și pe maghiari. Ca să acoperi situația internă, se bătea monedă pe dorința maghiarilor de a ne lua Ardealul și a rușilor de a intra peste noi. Nu știu unde o să ducă domnul Tudose această guvernare după o asemenea declarație. Mă întreb ce parteneriat, ce discuții mai poate avea în Europa domnul prim-ministru al României după o asemenea declarație. Dânsul nu gândește?”, a adăugat jurnalistul, pentru Digi24.

Citește și: MINISTRU, convocat DE URGENȚĂ la Bruxelles. România riscă…Băsescu, atac la Iohannis după desemnarea Vasilicăi: Oare cine l-o fi păcălit pe Iohannis că Daddy urma să anunţe suspendarea?Doliu în PNL! A murit un membru de marcă al partidului

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Politică
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate