Apropiați ai lui Dragnea, instalați la conducerea Curții de Conturi. Cum se pune la adăpost liderul PSD în plin scandal cu Mihai Tudose

B1.ro | 11 Oct 2017, 19:38

În plină criză internă în PSD și aproape de momentul în care premierul Mihai Tudose urmează să îi dea jos din guvern două dintre apropriate instalate în funcții cheie, Liviu Dragnea a reușit să dea o mega lovitură.

Astfel, președintele PSD a reușit să îl instaleze pe Mihai Busuioc, până în prezent secretar general al Guvernului, drept noul președinte al Curții de Conturi. Important de menționat aici este faptul că numirea lui Busuioc la această instituție nu este una care să fie doar politică pe mandatului unui guvern, ci acesta va conduce instituția pentru următorii 9 ani, din momentul în care va prelua din 15 octombrie mandatul de la Nicolae Văcăroiu.

Citește și: Victor Ponta, cel mai mare INAMIC al lui Toader: Prostia, lașitatea, minciuna și ticăloșia și-au dat mânaDe ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiMara Mareș, ACUZATĂ de colegii liberali. De ce sunt nemulțumiți tinerii din PNLPremierul face campanie electorală printre fructe și legume. Cum a vrut să-i impresioneze pe comercianții din piață (FOTO)

Funcția de președinte al Curții de Conturi este una extrem de importantă pentru politica românească, deoarece această instituție este cea care verifică modul în care se cheltuiesc banii publici, iar printr-un șef obidient în fruntea acestia, Dragnea va putea ține sub control toți baronii locali, primarii și cam orice mișcă bani în țara asta și astfel are un atu important pentru a nu pierde controlul asupra PSD.

"De fapt miza e clară - Busuioc să îngroape la Curtea de Conturi tot ceea ce au semnat Liviu Dragnea şi Sevil Shhaideh la MDRAP- aţi înteles acum la ce sunt bune voturile din Parlament ale PSD?!?", a scris Victor Ponta pe Facebook, imediat după avizarea lui Busuioc pentru a luat controlul asupra instituției.

Obediența lui Mihai Busuioc față de Liviu Dragnea a fost demonstrată în prima criză internă a PSD, când din poziția de secretar general al Guvernului, acesta a blocat orice decizie pe care dorea să o ia Sorin Grindeanu și a făcut tot posibilul să nu permită revocarea sa din funcție.

Citește și: AVERILE JUPÂNILOR JUDEȚENI Mizeria din închisori aduce premii: Bani de la buget, pentru deținuții eliberați!Adrian Năstase, dezvăluiri bombă: Ce CADOU i-a făcut George Soros lui Băsescu

Pe lângă instalarea lui Busuioc în fruntea instituției, un alt apropriat al președintelui PSD a fost numit drept vicepreședinte la Autoritatea de Audit. Este vorba despre Florin Tunaru, originar din Teleorman, care a lucrat cu Dragnea la Consiliul Județean ca director adjunct la Direcția de Contabilitate, apoi a fost consilierul personal al lui Liviu Dragnea

Astfel, în timp ce toată lumea se concentrează pe criza de la vârful partidului și pe remanierea pe care Mihai Tudose se pregătește să o anunțe joi, Liviu Dragnea cu talent a reușit să obțină o funcție cheie care să îi asigure un as în mâna pentru războaiele viitoare.
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Politică
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate