Obiceiul alimentar care ar putea distruge o ţara întreagă: Se anunţă cancer

B1.ro | 13 Oct 2017, 12:15

Obiceiul alimentar care ar putea distruge o ţara întreagă: Se anunţă o epidemie de cancer. Alimentul căruia i se datorează tot mai multe îmbolnăviri este din ce în ce mai des consumat e tot mai multe persoane. Tot mai multe persoane acuză simptomele a diverse tipuri de cancer şi, din păcate, ajung la medic mult prea târziu.  

Cândva rezervată doar evenimentelor cu substrat sacru, nuca de betel s-a impus în obiceiul alimentar zilnic, devenind subiectul unei adicţii tot mai răspândite în rândul populaţiei din Papua, de la copiii de cinci-şase ani şi până la bătrâni, transmite BBC.

Citește și: Prima reacţie a familiei lui Florin Salam, după ce Roxana Dobre A FUGIT cu FOSTUL iubit: "Nu-mi vine să cred..."Care au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplat Principele Nicolae S-A CĂSĂTORIT în secret. Avocatul său a făcut ANUNȚUL

Prin masticaţie, betelul are un efect psihoactiv euforic. Altfel spus, generează un soi de tranşă narcotică, conform digi24.ro.

În Papua Nouă Guinee, nuca de betel, cunoscută sub numele local de buai, se consumă de obicei în combinaţie cu o frunză de muştar presărată cu pulbere de var ars.

Ingredientul activ din betel, arecolina, acţionează la fel că nicotină asupra receptorului de proteine din creier. Cu deosebirea că este mult cancerigenă. Papua Nouă Guinee are una dintre cele mai mari rate de cancer bucal la nivel mondial. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), unul din 500 de cazuri noi de tumoare malignă orală este din Papua Nouă Guinee. 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Monden
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate