Obiceiul alimentar care ar putea distruge o ţara întreagă: Se anunţă cancer

B1.ro | 13 Oct 2017, 12:15

Obiceiul alimentar care ar putea distruge o ţara întreagă: Se anunţă o epidemie de cancer. Alimentul căruia i se datorează tot mai multe îmbolnăviri este din ce în ce mai des consumat e tot mai multe persoane. Tot mai multe persoane acuză simptomele a diverse tipuri de cancer şi, din păcate, ajung la medic mult prea târziu.  

Cândva rezervată doar evenimentelor cu substrat sacru, nuca de betel s-a impus în obiceiul alimentar zilnic, devenind subiectul unei adicţii tot mai răspândite în rândul populaţiei din Papua, de la copiii de cinci-şase ani şi până la bătrâni, transmite BBC.

Citește și: Mihai Mitoşeru, grav bolnav. A ajuns pe patul de spital, iar medicii nu i-au putut face nimicDe ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiBlonda lui Galeș, extrem de sexy. Afacerista Viviana, fotografii incendiare în vacanță (FOTO)Credincioşii sunt disperaţi! MOAŞTELE Sfintei Parascheva au fost FURATE!

Prin masticaţie, betelul are un efect psihoactiv euforic. Altfel spus, generează un soi de tranşă narcotică, conform digi24.ro.

În Papua Nouă Guinee, nuca de betel, cunoscută sub numele local de buai, se consumă de obicei în combinaţie cu o frunză de muştar presărată cu pulbere de var ars.

Ingredientul activ din betel, arecolina, acţionează la fel că nicotină asupra receptorului de proteine din creier. Cu deosebirea că este mult cancerigenă. Papua Nouă Guinee are una dintre cele mai mari rate de cancer bucal la nivel mondial. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), unul din 500 de cazuri noi de tumoare malignă orală este din Papua Nouă Guinee. 

Citește și: Așchia nu sare departe de trunchi: mentorul lui Pomohaci, acuzat de agresiune sexuală (FOTO)«M-am îndrăgostit doar o dată, la 26 de ani». Motivul pentru care Corinei Chiriac îi e mai bine singurăŞtiai că telefonul tău poate face aşa ceva? Coduri ASCUNSE care îți arată funcțiile secrete ale TELEFONULUI tău mobil

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Monden
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate