Greu de crezut! Ce NU AU VOIE să facă femeile din Arabia Saudită FĂRĂ permisiunea bărbaților

B1.ro | 10 Oct 2017, 08:32

Pentru un european de astăzi poate părea ceva de domeniul fantasticului, sau al Evului Mediu, dar pentru femeile din Arabia Saudită și din alte țări arabe este o realitate cu care se confruntă zi de zi. 

Cu toate că, de curând Regele Salman al Arabiei Saudite a luat o decizie de importanţă istorică pentru femeile din ţara cu una dintre cele mai dure legislaţii în materie de drepturile omului, şi a garantat femeilor permisiunea de a obţine permisul de conducere. Există, însă, foarte multe lucruri extrem de importante pe care reprezentantele sexului frumos nu le pot face singure în Arabia Saudită, potrivit Descoperă.

Citește și: GOOOALĂ! Striptease involuntar în meciul România – Angola. O jucătoare a rămas cu SÂNII pe afară! (FOTO 18+)Klaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutSalariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop. Cati bani primeste"Eu şi viaţa mea!": Un tânăr din Ferentari și-a filmat iubita în așa fel încât toată România râde de ei (FOTO)

Trăind într-o societate patriarhală femeilor le sunt interzise mai multe drepturi firești în alte locuri. Astfel, nu se poate căsători după bunul plac. Permisiunea de a se căsători trebuie să fie garantată de un „wali” sau un „gardian” personal. Femeile care îşi doresc să se mărite cu un străin trebuie să obţină aprobarea pentru acest lucru din partea ministrului de Interne, iar căsătoria cu un cetăţean care nu este musulman este extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă. Religia joacă în continuare un rol esențial și adesea nefast în reglementarea relațiilor dintre sexe. 

Doamnelor nu li se îngăduie să-şi deschidă un cont bancar. Cu toate că în acest moment există câteva locuri de muncă pe care femeile din Regatul Arabiei le pot ocupa fără să le ceară voie bărbaţilor, acestea nu pot avea propriul cont bancar prin care să-şi controleze finanţele, fără permisiunea soţilor sau tutorilor. 
 
Dreptul la un proces echitabil nu este garantat femeilor. Cu toate că e greu de conceput, în sistemul legislativ din Arabia Saudită mărturia unei femei valorează doar jumătate din cea a unui bărbat. De asemenea, femeile primesc jumătate din partea lor de moştenire, în cazul împărţirii averii familiei. 
 
Femeile nu au nici libertate de mișcare. Nu pot călători decât cu permisiunea soțului sau părintelui. Paşaportul şi documentele de identificare pot fi obţinute doar cu permisiunea unui bărbat, asta şi pentru că, de obicei, femeile nu au voie să iasă din casă neînsoţite. 

Arabia Saudită a făcut, totuși, progrese însemnate în ultima vreme, în vederea ameliorării vieții femeilor, însă, deocamdată, a fi femeie într-o țară arabă nu este chiar cel mai plăcut lucru.
 


 

Citește și: Un model transgender, pentru prima dată în pictorialul central al revistei Playboy (FOTO)Apocalipsa vine în octombrie. David Meade avertizează că planeta Nibiru se va ciocni cu PământulCăldură mare, monșer! O voluptuoasă crainică meteo din Argentina dezbrăcată în direct de un telespectator

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate