Site-urile românești, victima HACKERILOR în goana după BITCOIN. Ce site important a căzut PRADĂ. INDICIUL care să-ți dea de gândit...

B1.ro | 13 Ian 2018, 12:52

Specialiştii în siguranţă cibernetică vin cu o veste proastă. Este vorba despre vulnerabilitatea site-urilor românești în fața atacurilor hackerilor care urmăresc să obțină cât mai mult bitcoin.

Astfel, peste 100 de site-uri româneşti fac bani pentru hackeri, potrivit experților. Aceste site-uri ascund un virus ce produce monede virtuale pentru piraţii cibernetici.

Citește și: O APLICAȚIE pe care o folosești și tu poate cădea victimă HACKERILOR, avertizează cercetătorii Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăLOVITURĂ pentru buzunarele lui Zuckenberg. Ce sumă COLOSALĂ a pierdut fondatorul Facebook după anunțul despre modificarea celebrei rețelei

Un singur click şi câteva monede virtuale au plecat deja spre cel care a instalat în acest browser un virus care generează astfel de bani. La fiecare accesare, suma creşte şi poate ajunge la echivalentul a câteva zeci de mii de euro în cîteva zile, dacă traficul pe site e mare, potrivit Digi24.

Criptomonedele pot fi utilizate ca bani virtuali în diverse tranzacţii pe piaţa neagră a internetului, spun specialiștii.

Printre paginile de internet infectate a fost şi cel al Aeroportului de la Craiova.

Directorul aeroportului a aflat abia joi că site-ul are probleme, iar experţii IT au reuşit să îl cureţe.

Citește și: Schimbări importante la Facebook: Algoritmul de afişare a postările se modifică radicalHAOS în Zurich: 8 răniți din cauza unei baterii de iPhone supraîncălzităPorno în parlament: 24.000 de accesări în 6 luni! Cum a fost posibil

„Am înțeles că a fost vorba de o breșă de securitate pornită de la parola unui cont de administrare insuficient securizat”, a declarat Mircea Dumitru, director al Aeroportului Craiova.

Ştefan Tănase, specialist în securitate cibernetică, a descoperit această problemă şi a sesizat administratorii siteurilor româneşti atacate de virus. „Din punct de vedere al utilizatorului de internet, al persoanei care vizitează un astfel de site, această persoană nu are cum să observe faptul că site-ul a fost injectat cu un astfel de miner de monede virtuale”, a afirmat el.

Până joi au fost descoperite 107 site-uri româneşti care produc bani pentru hackeri la orice click. De la pagini personale la pagini ale unor instituţii publice. Toţi administratorii au fost înştiinţati de problemă.

Singurul indiciu că a fost accesată o pagină ce produce criptomenede este că utilizarea procesorului ajunge aproape instantaneu la 100% în acel moment.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 High-Tech
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate