Nicio conexiune wi-fi nu mai este sigură. Cum pot fi sparte laptopurile sau telefoanele

B1.ro | 16 Oct 2017, 15:39

KRACK, un acronim de la key reinstallation attack, este una dintre cele mai serioase vulnerabilități a rețelor wireless. Experții în IT au studiat aceste mecanism prin care hackerilor pot pătrunde și decripta datele trimise între laptopul sau telefonul tău și routerul wireless la care este conectat.

Astfel, conform nwradu.ro prin intermediul unui program de tip sniffer se pot intercepta semnalele wifi emise de telefoane și laptop către router și invers și astfel hackerii pot face rost de date personale importante precum parolele, site-urile pe care intri sau chiar datele cardului bancar.

Citește și: 12 milioane de euro aruncați în vânt: Portalul eRomania, pe care statul voia să promoveze Centenarul, este picat de două zileGeorge și-a violat fiica. După 27 de ani, fata ajunsă femeie în toată firea s-a răzbunat crunt pe elA fost găsit mort lângă Gara deNord!Ce a făcut militarul român dezertor, în ziua în care s-a sinucisBitdefender a MUTAT producția din China în Satu Mare, pentru echipamentul Bitdefender Box

Cel care a descoperit vulnerabilitățile numite KRACK arată că aceste semnale pot fi decriptate chiar și fără a cunoaște parola rețelei routerului și fără a fi conectat la acesta, cu alte cuvinte orice poate spiona pe oricine.

Însă, experții spun că situația nu este chiar la îndemâna oricui pentru că majoritatea site-urilor importante folosesc oricum comunicație criptată suplimentar prin HTTPS ceea ce o face mai greu de penetrat.

Sursa menționată susține că pentru a evita aceste riscuri este necesar ca producătorii de routere vor scoate update-uri de firmware care să rezolve această vulnerabilitate. În plus, sunt și 4 sfaturi care limitează riscul ca wifi-ul să fie spart de oricine:

1.folosiți conexiunea mobilă de date pe telefon, nu wireless-ul casei.

Citește și: E oficial: Tencent, cea mai VALOROASĂ companie de tehnologie din Asia! 33% din capital e deținut de Napsters, acționarul eMagOASPEȚI DE DEPARTE: Un misterios ASTEROID din alt Sistem Solar se apropie de Terra! Al cui MESAGER este „Oumuamua”? (VIDEO, FOTO)I-ai cumpărat smartwatch copilului tău? DISTRUGE-L IMEDIAT! Germania le-a INTERZIS deja. Iată motivele

2.modificați setările routerului pentru a-i reduce puterea de emisie, astfel încât să acopere doar casa voastră, nu și în plus.

3. verificați site-ul producătorului routerului pentru un update de firmware (nu chiar acum… va dura asta, posibil chiar să nu se facă niciodată).

4.folosiți autentificare dublă pe serviciile importante (ca la bancă, parolă și confirmare pe SMS). Majoritatea permit asta.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 High-Tech
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate