Zapad 2017: Exercițiul militar care a speriat Europa s-a terminat cu un mare dezacord Rusia-Belarus. Lukașenko, abandonat de Putin

B1.ro | 25 Sep 2017, 10:14

În ciuda faptui că soldații ruși și cei belaruși au fost "frați de arme" în timpul exercițiilor militare din cadrul Zapad 2017, o răceală puternică și atipică a fost sesizată între președinții celor două state, Aleksander Lukașenko și Vladimir Putin.

Desfășurarea exercițiilor s-a desfășurat fără prezența ambelor șefi de stat, Lukașenko a fost abandonat de Putin, care l-a lăsat să urmărească singur desfășurarea forțelor în poligonul de lângă localitată belarusă Borisov.

Citește și: Prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei: Shinzo Abe soseşte marţi la BucureştiAndra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăAlertă! EXPLOZIE URIAȘĂ într-un ansamblu rezidențial din Antwerp. CLĂDIRI PRĂBUȘITE. Bilanțul victimelor (VIDEO)

Președintele Belarusul a urmărit singur cum unități subordonate lui împreună cu soldații ruși au fost atacați, în cadrul exercițiilor, de o coaliție guvernamentală a trei state fictive. 

Unitățile belaruse și ruse au oprit atacul și apoi au trecut la contraofensivă. Militarii au distrus toate mijloacele diversioniștilor și au oprit armata occidentală în ultima zi a exercițiul comun Zapad 2017.

"Obiectivele propuse au fost realizate, manevrele au fost realizate la cel mai înalt nivel. A fost îndeplinită cu succes sarcina apărării comune", a declarat Lukașenko la finalul exercițiului.

"Spuneți oamenilor voștri să trăisacă liniștiți. Nu vom intra în război, dacă nu ne va ataca nimeni. Nu suntem un stat agresiv”, a ținut Lukașenko să liniștească europenii, afirmând că nu există intenții de atacare a Poloniei, Lituaniei sau Ucrainei, scrie hotnews.ro.

Citește și: Fotograful Casei Regale britanice, Mario Testino, în centrul unui gigantic SCANDAL SEXUALJOACA DE-A RĂZBOIUL: Rusia desfășoară ample manevre militare cu sisteme de rachete intercontinentale nucleareȘOC în lumea MUZICII: O mare CÂNTĂREAȚĂ internațională a MURIT (VIDEO)

Exerciții din cadrul Zapad 2017 ce au avut loc în Belarus nu au fost ignorate doar de Vladimir Putin, dar și de ministrul rus al Apărării, Serghei Soigu. Președintele rus s-a mulțumit în cadrul acestui exercițiu doar să urmărească desfășurarea celor din poligoanele din regiunea Leningrad.

"Putin i-a arătat lui Lukașenko unde îi este locul”, a afirmat expertul militar belarus Aleksander Alesin pentru ziarul polonez “Wyborcza”.

Lukașenko în calitate de gazdă l-a invitat pe Putin la finalul manevrelor, dar a devenit brusc un partener de rangul doi. S-a supărat și a preferat să urmărească singur manevrele lângă Borisov”, a precizat expertul militar.

Manevrele ruso-belaruse Zapad 2017 au durat din 14 până în 20 septembrie. Potrivit relatărilor oficiale, la ele au participat circa 13.000 soldați, între care 3000 ruși.
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate