"Văduva albă", cea mai căutată femeie din Stat Islamic, a fost UCISĂ, împreună cu fiul său

B1.ro | 12 Oct 2017, 13:16

Britanica Sally Jones, supranumită Văduva Albă, unul dintre recrutorii de top ai ISIS ar fi fost ucisă, alături de fiul ei, Jojo, într-un atac aerian cu dronă lansat de Statele Unite în luna iunie, scrie The Guardian

Deși autoritățile britanice nu au confirmat oficial decesul celor doi cetățeni englezi, informațiile adunate din Siria indică faptul că Sally Jones a fost ucisă. 

Citește și: ȘOC ÎN POLITICĂ! A fost găsit ÎMPUȘCAT ÎN CAP! Se ia în calcul SINUCIDEREA! (FOTO)'Îmi iubesc soțul dar are tot felul de fantezii, iar eu nu sunt genul ala de fata. Ultima data m-a ingramadit când...'Un vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăUE a decis soarta negocierilor pe Brexit

Moartea „Văduvei Albe” este dificil de confirmat, deoarece dovezile sunt greu de strâns dintre ruinele bombardamentului, spun oficialii americani.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a afirmat că nu deține informațiile necesare dar verifică în continuare.

Sally Jones, o fostă membră a unei trupe punk, s-a născut în Greenwich, sud-estul Londrei, dar apoi s-a mutat în Chatham, Kent. A devenit cunoscută după ce a apărut pe un poster de recrutare ISIS, în 2013, când a plecat din Kent cu fiul ei în Siria. Odată ajunsă în Raqqa, ea a contribuit la recrutarea membrilor grupului extremist după ce s-a căsătorit cu jihadistul Junaid Hussain.

În iulie, presa britanică a scris că femeia își dorea să se întoarcă în Marea Britanie, dar membrii ISIS nu o lasau, deoarece era soție de militar, chiar dacă soțul ei a decedase într-un atac anul trecut.

Citește și: Fotografia cu Kim Jong Un care a făcut înconjurul lumii și ANUNŢĂ vărsare de sânge (FOTO)ȘOC! Cine este CELEBRUL CHIRURG care şi-a GRAVAT iniţialele pe FICAȚII unor PACIENȚIDouă persoane au murit şi alte câteva au fost rănite după ce au fost înjunghiate, în Maastricht

După moartea soțului, femeia a scris pe Twitter: „Sunt mândră că soțul meu a fost omorât de cel mai mare dușman al lui Allah”.

Sally Jones a făcut de mai multe ori propagandă pentru grupul extremist pe internet, publicând chiar „o listă a celor care trebuie omorâți” și a anunțat dorința sa ca aceștia să fie decapitați.

Jones, supranumită „Văduva Albă” de către presă, posta regulat materiale de propagandă pe rețelele de socializare, dar în ultimele luni nu a mai existat nicio activitate pe conturile ei.

Informația privind uciderea ei a apărut după ce The Sun a citat surse din seriviciile secrete britanice, potrivit cărora, CIA a confirmat uciderea lui Jones într-un atac cu dronă Predator la granița dintre Iran și Siria în luna iunie.

Britnica ar fi fost ultima dată văzută în timp ce fugea din Rakka, alături de mai mulți jihadiști, și se îndrepta spre orașul de graniță Mayadin.

 

 

 

 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate