Ungaria reacţionează dur la declaraţiile lui Tudose: Ambasadorul român la Budapesta, convocat de urgenţă la Ministerul de Externe maghiar

B1.ro | 12 Ian 2018, 12:12

Joi seară, premierul Mihai Tudose a reuşit prin declaraţii sale să stârnească un întreg scandal diplomatic. Vorbind despre refuzul său de a purta vreun dialog pe cererea a trei partide maghiare din România privind autonomia Ţinutului Secuiesc, premierul a avut proastă inspiraţie de a adăuga că cei care arborează un drapel secuiesc "vor flutura lângă steag".

"Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui", a afirmat premierul Mihai Tudose.

Citește și: Junker: Mi-ar plăcea să văd Regatul Unit revenind în UE după BrexitSimona Halep are în garaj 5 mașini de lux! Vezi ce bolizi conduce tenismenaȘOCANT! Suedia trimite broșuri informative pentru RĂZBOI CU RUSIA la 5 milioane de adrese!

Vineri dimineaţă, autorităţile de la Budapesta au reacţionat convocându-l pe ambasadorul român în Ungaria, Marius Lazurcă, la Ministerul Afacerilor Externe maghiar pentru a da explicaţii cu privire la declaraţia premierului, conform Digi24.

Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a calificat declaraţia lui Tudose drept inacceptabilă pentru un oficial.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate