Ungaria: Grave acuzații lansate de OLAF. Ginerele premierului Viktor Orban este implicat

B1.ro | 12 Ian 2018, 20:52

Oficiul de luptă antifraudă al Uniunii Europene (OLAF) a ajuns și la primăriile ungare. O anchetă a scos la iveală ”grave nereguli” și fapte de ”conflict de interese” într-un vast contract de echipamente de iluminat public cofinanțat prin fonduri europene, informează AFP. Oficiul a precizat că în cauză se află 35 de proiecte de iluminat public, sub egida Ministerului Mediului și Energiei. 

Potrivit Wall Street Journal, compania care a câștigat majoritatea contractelor în perioada 2011-2015 este Elios Innovative, care la acea vreme era codeținută de Istvan Tiborcz, ginerele premierului ungar Viktor Orban.

Citește și: ‪Americanii nu mai cred în Dumnezeu, cât în armată! Date INCREDIBILE în cel mai nou SONDAJ din SUACine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmIncendiu DEVASTATOR la un hotel: Cel puțin două persoane au murit (VIDEO)

OLAF a trimis un raport justiției ungare, dar și o serie de recomandări. 

De altfel, contractele respective au făcut în 2015 obiectul unei plângeri depuse de un partid de opoziție, care acuza un conflict de interese. Partidul susținea că omul de afaceri asociat cu Tiborcz era și proprietarul unei alte companii însărcinate cu pregătirea cererilor de oferte pentru licitații. Justiția ungara a clasat, însă, cauza.

Viktor Orban este acuzat că a creat un întreg sistem care favorizează apropiații și rudele sale, printre care ginerele său, care deține inclusiv un mare parc imobiliar. Tiborcz și-a vândut acțiunile la Elios în 2015.

Guvernul de la Budapesta a transmis printr-un purtător de cuvânt că este pentru o nouă anchetă judiciară în acest caz.
 

Citește și: SCANDAL diplomatic între China și SUA: “O navă de RĂZBOI a încălcat suveranitatea”Supercâine! Un patruped și-a apărat stăpânii de atacul unui crocodil (VIDEO)Tristețe fără margini! A murit părintele gastronomiei franceze: Adio, CHEF Bocuse! (FOTO)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate