SUBTIL: SUA încep de luni anchetarea practicilor comerciale ale Chinei. Avertisment pentru poziția Beijingului față de Phenian

B1.ro | 12 Aug 2017, 16:16

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a anunţat vineri noaptea pe omologul său de la Beijing, Xi Jinping, că se pregăteşte să lanseze săptămâna viitoare o investigaţie cu privire la practicile comerciale ale Chinei, transmite CNN. Anunțul vine pe fundalul tensiunilor cu Phenianul și a avertizărilor Chinei că se va implica militar în cazul în care SUA atacă Coreea de Nord.  

Miliardarul republican i-a spus lui Xi Jinping că intenţionează să ceară reprezentantului Statelor Unite pentru Comerţ, Robert Lighthizer, să înceapă o investigaţie cu privire la posibile încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuale americane în China.

Citește și: Presa internaţională relatează despre funeraliile din România. ”Afecţiunea pentru Regele Mihai se manifestă pe fondul discreditării clasei politice” (FOTO)Carmen Iohannis, în rochie scurtă la funeraliile Regelui Mihai. Cum s-a îmbrăcat Prima DoamnăÎn autobuz, o doamnă cu sacoșe: 'Du-te d***u de golan!' Gestul tânărului, viral Un celebru MILIARDAR şi soţia sa au fost GĂSIȚI MORȚI în casă: Ce spun autorităţile

O asemenea investigaţie ar putea să fie utilizată de preşedintele Trump drept argument pentru a impune noi taxe vamale pentru produsele importate din China, ceea ce ar însemna o escaladare importantă a încercărilor de remodelare a relaţiilor comerciale dintre cele mai mari două economii ale lumii din Beijing şi Washington.

Donald Trump l-a informat pe omologul său chinez despre planurile de a lansa o investigaţie cu privire la practicile comerciale ale Beijingului, în contextul în care a condamnat aspru lipsa de acţiune a Chinei în rezolvarea tensiunilor din peninsula Coreeană.

În acest sens, liderul american vrea să forţeze China să reducă ameninţarea reprezentată de regimul de la Phenian, deşi el a dus la o exarcebare a tensiunilor prin adoptarea unei retorici similare cu cea a dictatorului Kim Jong-un.

Trump plănuia să lanseze investigaţia comercială în urmă cu mai bine de o săptămână, dar a întârziat această acţiune în favoarea obţinerii sprijinului Chinei pentru adoptarea unui nou pachet de sancţiuni internaţionale împotriva regimului de la Phenian.

Citește și: ÎNFRICOȘĂTOR! Profețiile lui NOSTRADAMUS pentru 2018 sunt TERIFIANTE: Un lider ucis, un cutremur puternic și criză economică majoră!„Sunt PESTE TOT, chiar și la baie...”. Și-a lăsat casa moștenire bisericii, după moartea sa. Când au intrat în locuință, au avut un ȘOC (VIDEO)Uniunea Europeană ar putea aplica "soluția nucleară" asupra Poloniei ca urmare a schimbărilor din justiție. Riscă și România să fie luată în colimator pentru modificările comisiei Iordache?

Această investigaţie ar putea să răcească şi mai mult relaţiile dintre China şi Statele Unite, în timp ce cele două ţări se confruntă cu o situaţie imprevizibilă în Coreea de Nord.

Regimul nord-coreean a ameninţat la începutul săptămânii că va lansa o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune spre insula americană Guam din Oceanul Pacific.

”Guvernul Statelor Unite poate colabora şi colaborează cu alte ţări pentru a se adresa unor îngrijorări serioase precum Coreea de Nord, în timp ce urmăreşte să se adreseze unor îngrijorări economice, precum furtul proprietăţii intelectuale americane”, a declarat un oficial din Consiliul Naţional de Securitate a SUA

Atunci când au apărut primele informaţii despre pregătirea unei investigaţii comerciale, ministrul chinez al Comerţului a insistat că problemele vor fi rezolvate prin dialog şi consultări, sublinind importanţa relaţiilor comerciale dintre Beijing şi Washington.

 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate