SUBTIL: SUA încep de luni anchetarea practicilor comerciale ale Chinei. Avertisment pentru poziția Beijingului față de Phenian

B1.ro | 12 Aug 2017, 16:16

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a anunţat vineri noaptea pe omologul său de la Beijing, Xi Jinping, că se pregăteşte să lanseze săptămâna viitoare o investigaţie cu privire la practicile comerciale ale Chinei, transmite CNN. Anunțul vine pe fundalul tensiunilor cu Phenianul și a avertizărilor Chinei că se va implica militar în cazul în care SUA atacă Coreea de Nord.  

Miliardarul republican i-a spus lui Xi Jinping că intenţionează să ceară reprezentantului Statelor Unite pentru Comerţ, Robert Lighthizer, să înceapă o investigaţie cu privire la posibile încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuale americane în China.

Citește și: Klaus Iohannis condamnă "cu fermitate" atacul terorist din BarcelonaSurse: Un român a fost rănit în atacul terorist de la Barcelona Statul Islamic a revendicat atacul terorist din Barcelona

O asemenea investigaţie ar putea să fie utilizată de preşedintele Trump drept argument pentru a impune noi taxe vamale pentru produsele importate din China, ceea ce ar însemna o escaladare importantă a încercărilor de remodelare a relaţiilor comerciale dintre cele mai mari două economii ale lumii din Beijing şi Washington.

Donald Trump l-a informat pe omologul său chinez despre planurile de a lansa o investigaţie cu privire la practicile comerciale ale Beijingului, în contextul în care a condamnat aspru lipsa de acţiune a Chinei în rezolvarea tensiunilor din peninsula Coreeană.

În acest sens, liderul american vrea să forţeze China să reducă ameninţarea reprezentată de regimul de la Phenian, deşi el a dus la o exarcebare a tensiunilor prin adoptarea unei retorici similare cu cea a dictatorului Kim Jong-un.

Citește și: Presa spaniolă: Unul dintre autorii atentatului terorist din Barcelona ar fi fost ucis într-un schimb de focuri (FOTO)Liderii modiali își exprimă solidaritatea față de victimele atentatului din Barcelona: ”Nu vom fi  intimidați de un astfel de act de barbarism” (FOTO)ATAC Barcelona - Ministrul de Interne confirmă bilanțul victimelor: 13 morți și 50 de răniți

Trump plănuia să lanseze investigaţia comercială în urmă cu mai bine de o săptămână, dar a întârziat această acţiune în favoarea obţinerii sprijinului Chinei pentru adoptarea unui nou pachet de sancţiuni internaţionale împotriva regimului de la Phenian.

Această investigaţie ar putea să răcească şi mai mult relaţiile dintre China şi Statele Unite, în timp ce cele două ţări se confruntă cu o situaţie imprevizibilă în Coreea de Nord.

Regimul nord-coreean a ameninţat la începutul săptămânii că va lansa o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune spre insula americană Guam din Oceanul Pacific.

Citește și: VICEPREMIERUL BULGAR ia MĂSURI drastice față de petrecăreții de pe litoralUn nou INCIDENT în Barcelona la puțin timp după ATAC: O mașină a intrat în trei agenți de polițieAtentatul de la Barcelona: Două persoane au fost arestate

”Guvernul Statelor Unite poate colabora şi colaborează cu alte ţări pentru a se adresa unor îngrijorări serioase precum Coreea de Nord, în timp ce urmăreşte să se adreseze unor îngrijorări economice, precum furtul proprietăţii intelectuale americane”, a declarat un oficial din Consiliul Naţional de Securitate a SUA

Atunci când au apărut primele informaţii despre pregătirea unei investigaţii comerciale, ministrul chinez al Comerţului a insistat că problemele vor fi rezolvate prin dialog şi consultări, sublinind importanţa relaţiilor comerciale dintre Beijing şi Washington.

 

Citește și: Român stabilit în Spania: "Au mai fost atentate, dar poliția a reușit să impiedice tragediile. Barcelona este vizată de atacuri teoriste de vreo 2 ani" (VIDEO)Cine este bărbatul care ar fi închiriat furgoneta care a intrat în mulțime la Barcelona (FOTO)MAE: Nu există indicii că ar fi români printre victimele atentatului de la Barcelona 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Externe
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate