Specialiștii trag un SEMNAL DE ALARMĂ! De ce NU este bine să naști prin cezariană

B1 TV | 21 Oct 2017, 21:36

Copiii născuţi prin cezariană sunt mai predispuşi la obezitate, alergii şi la diabet de tip 1. O arata un studiu realizat de specialiştii de la Universitatea de Medicină din New York.

Deşi, în multe cazuri, operaţia este necesară pentru a evita anumite complicaţii, tot mai mulţi medici trag un semnal de alarmă şi susţin că cezariana are efecte adverse asupra copiilor.

Citește și: O tânără aflată în stare de ebrietate a fost violată de un taximetristGeorge și-a violat fiica. După 27 de ani, fata ajunsă femeie în toată firea s-a răzbunat crunt pe elA fost găsit mort lângă Gara deNord!Ce a făcut militarul român dezertor, în ziua în care s-a sinucisOperaţiune antiteroristă de amploare în Georgia: Cel puțin 3 islamiști și un membru al forțelor de ordine au murit

Cercetãtorii de la Universitatea de Medicinã din New York au realizat un nou studiu prin care susþin cã operația prin cezarianã are efecte negative asupra copiilor.

De multe ori, femeile nu sunt suficient informate cu privire la efectele adverse ale cezarienelor. Doctorii spun că recomandă acest tip de intervenție doar în situații delicate.

Specialiștii mai susțin că antibioticele utilizate pentru acest tip de operație omoară bacteriile de care nou-născuții au atâta nevoie.

Mămicile care opteaza pentru cezariana au parte de o perioadă de recuperare mai lunga și dureroasă, comparativ cu cele care aleg să nască pe cale naturală.

Citește și: Asasinarea fiului cel mic al lui Donald Trump ar fi fost cerută de militanții ISISTrădare în cadrul NATO: Turcia achiziționează armament de la rușiSerbia își compromite șansele de aderare la Uniunea Europeană: Belgradul refuză compromisul privind Kosovo

În urmã cu un an, un alt studiu făcut de specialiști venea cu argumente puternicie împotriva unei astfel de interventii. Cercetătorii au examinat participantii cu vârstele de 9 și 14 ani, și au constatat că cei care au fost născuți prin cezariană au dezvoltat cu 15% mai multe șanse de a fi obezi decât cei care au fost născuți în mod natural.

Sunt și voci printre medici care nu împărtășesc această teorie și spun că nu au observat diferențe între copiii născuți pe cale naturalã și cei prin cezariană.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate