​Sondaj: 70% din populația Ungariei nu dorește ca maghiarii din străinătate să voteze la alegerile parlamentare

B1.ro | 12 Ian 2018, 17:00

Doar 20% din populația Ungariei este de acord ca maghiarii care trăiesc în afara granițelor țării să participe la alegerile parlamentare din Ungaria, care vor avea loc pe 8 aprilie, arată un sondaj realizat de Institutul Republikon, la solicitarea 24.hu.

70% din populaţie se opune participării maghiarilor de dincolo de graniţele ţării, 40% chiar ar retrage dreptul lor de vot, iar 25% din populaţie i-ar priva şi de cetăţenia ungară pe cei un milion de maghiari din afara graniţelor ţării care au primit cetăţenie ungară începând cu anul 2010, arată datele sondajului, citate de HotNews.

Citește și: ‪Americanii nu mai cred în Dumnezeu, cât în armată! Date INCREDIBILE în cel mai nou SONDAJ din SUACine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmIncendiu DEVASTATOR la un hotel: Cel puțin două persoane au murit (VIDEO)

Surprinzător este faptul că și din rândul alegătorilor FIDESZ 26% le-ar retrage maghiarilor dreptul de vot. Mai mult, alegătorii partidului Jobbik resping exercitarea dreptului la vot de către maghiarii de dincolo de graniţe într-o proporție de 58%.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate