Se împart taberele în interiorul Uniunii Europene: Polonia și Ungaria fac front comun pentru sprijinirea de inițiative proprii

B1.ro | 03 Ian 2018, 23:08

Premierul maghiar Viktor Orban și omolugul său polonez Mateusz Morawiecki au avut miercuri o întâlnire la Budapesta în care s-au pus de acord privind colaborarea dintre cele două țări pentru susținerea proiectelor comune ce vizează Uniunea Europeană.

Ambele țări resping ferm sistemul de redistribuire a migranților în statele Uniunii Europene pe baza unor cote obligatorii și cer să aibă un cuvânt în privința viitorului forului european.

Citește și: Junker: Mi-ar plăcea să văd Regatul Unit revenind în UE după BrexitSimona Halep are în garaj 5 mașini de lux! Vezi ce bolizi conduce tenismenaȘOCANT! Suedia trimite broșuri informative pentru RĂZBOI CU RUSIA la 5 milioane de adrese!

"Politica Uniunii Europene în domeniul migraţiei a eşuat. Dorim să avem un cuvânt de spus, întrucât aceste ţări (din Europa Centrală) au o viziune despre viitorul Europei", a afirmat Viktor Orban, conform Agerpres.

Premierul maghiar a anunțat încă din decembrie că va bloca orice acțiune din interiorul Uniunii Europene privind retragerea dreptului de vot pentru Polonia ca urmare a sancțiunii aplicate de Bruxelles pentru modificările din domeniul justiției.

"Grupul de la Vişegrad este o parte esenţială a Europei Centrale şi a Uniunii Europene. El conferă Uniunii o creştere economică solidă, securitate, stabilitate politică şi o atitudine proeuropeană”, a declarat, la rândul său, premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Referitor la migraţie, Morawiecki a reafirmat poziţia Poloniei conform căreia „statele membre trebuie să aibă dreptul de a decide pe cine primesc” pe teritoriul lor. El a subliniat că ţările din Grup - Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia - împărtăşesc aceeaşi poziţie cu privire la Brexit şi la politica UE în domeniul apărării.
 

Citește și: Presa internațională, despre desemnarea Vioricăi Dăncilă drept premier. Reuters: Al treilea prim-ministru al ţării din ultimul anPOZA BUCLUCAȘĂ. O criminală a fost arestată după ce a publicat un selfie cu victima pe FacebookAlegere INCREDIBILĂ a Marii Britanii. Ce au DECIS oficialii

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate