Polonia: Premierul face curat în Guvern şi demite doi miniştri extrem de importanţi

B1.ro | 09 Ian 2018, 14:50

Doi "grei" a guvernului conservator de la Varşovia au fost demişi într-o zi! Ministrul Apărării Antoni Macierewicz şi şeful de la Afaceri Externe, Witold Waszczykowski, au fost înlăturaţi în urma unei remaniere anunţate marţi.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a anunţat imediat şi înlocuitorii acestora, în persoana fostului ministru de Interne Mariusz Blaszczak şi a ministrului adjunct al Afacerilor Externe, Jacek Czaputowicz.

Citește și: ȘOCANT! Suedia trimite broșuri informative pentru RĂZBOI CU RUSIA la 5 milioane de adrese!Simona Halep are în garaj 5 mașini de lux! Vezi ce bolizi conduce tenismenaPresa internațională, despre desemnarea Vioricăi Dăncilă drept premier. Reuters: Al treilea prim-ministru al ţării din ultimul an

Aceste schimbări ar veni în tentativa premierului polonez de a îmbunătăţi relaţiile cu Uniunea Europeană ajunse la cel mai slab nivel în contextul modificărilor la legile justiţiei din Polonia, scrie Reuters.

Puşi în faţa ameninţării de retragerea a dreptului de vot în Consiliul European, partidul aflat la guvernare ar vrea să îmbunătăţească relaţiile cu Bruxelles-ul pe politici precum mediul sau apărarea.
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate