Pentru a se permite reproducerea broaştelor, traficul rutier pe o şosea din Franţa va fi suspendat

B1.ro | 14 Ian 2018, 11:14

Pentru a se încuraja reproducerea unor specii de amfibieni, timp de două luni, circulaţia autovehiculelor pe o şosea din oraşul Saint-Malo, situată în vestul Franţei, urmează să fie suspendată.

În perioada 15 ianuarie - 15 martie, traficul rutier pe Rue des Petits Ports, o şosea situată în apropierea Pointe de la Varde, sit inclus pe lista zonelor naturale protejate, va fi închis, potrivit unui decret municipal.

Citește și: Prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei: Shinzo Abe soseşte marţi la BucureştiAndra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăAlertă! EXPLOZIE URIAȘĂ într-un ansamblu rezidențial din Antwerp. CLĂDIRI PRĂBUȘITE. Bilanțul victimelor (VIDEO)

Anul trecut s-a constatat „mortalitatea ridicată în rândul amfibienilor în timpul migraţiei”, cauzată de traficul rutier din acest oraş portuar de pe coasta nordică a Bretaniei, scrie Digi24.

Broaştele râioase şi tritonii Lissotriton helveticus, incluşi pe lista roşie a speciilor pe cale de dispariţie, migrează, în această perioadă a anului, în vederea reproducerii într-un iaz situat în apropierea şoselei.

Primăria a precizat că, anul trecut, la mujlocul lunii februarie, aproximativ o mie de amfibieni au fost semnalaţi în jurul acestui iaz, iar, în 2017, prima interdicţie de circulaţie impusă în zonă timp de o lună „a făcut posibilă stoparea mortalităţii amfibienilor şi conservarea reproducerii acestora”.

 

Citește și: Fotograful Casei Regale britanice, Mario Testino, în centrul unui gigantic SCANDAL SEXUALJOACA DE-A RĂZBOIUL: Rusia desfășoară ample manevre militare cu sisteme de rachete intercontinentale nucleareȘOC în lumea MUZICII: O mare CÂNTĂREAȚĂ internațională a MURIT (VIDEO)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate