"M-A AMENINȚAT CU RĂZBOIUL!" Președintele din Filipine susține că liderul chinez L-A AVERTIZAT cu un CONFLICT DE PROPORȚII

B1.ro | 20 Mai 2017, 11:08

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că președintele chinez Xi Jinping l-a avertizat că va declanșa un război dacă Filipine va încerca să extragă petrol dintr-o zonă disputată din Marea Chinei de Sud, informează Reuters.

Cei doi s-au întâlnit luni, la Beijing, iar Duterne a precizat că a primit un avertisment ”prietenos” în timpul unei discuții pe care au avut-o acolo.

Citește și: Pompier german, condamnat fiindcă incendia caseKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutSalariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop. Cati bani primesteUn bancher german a fost nevoit să numere 2,5 tone de monede

“Intenționăm să extragem petrol din acea zonă. Că aparține Chinei, asta e concepția voastră. Totuși, după mine, putem să extragem petrol fiindcă e al nostru”, i-ar fi spus președintele filipinez celui chinez.

“Suntem prieteni, nu vrem să avem un conflict cu voi, vrem să menținem actuala relație cordială, dar dacă veți forța nota, vom merge la război”, ar fi fost replica lui Xi Jinping, conform spuselor lui Duterte.

În 2016, Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a stabilit că Filipine are dreptul de a explora o zonă de 200 de mile din Marea Chinei de Sud. 

Președintele Duterte a fost criticat de mai multe ori că nu a presat China să accepte această sentință. În replică, el a susținut că întâi e nevoie de întărirea relațiilor diplomatice dintre cele două state, care să faciliteze mai apoi investițiile în infrastructură. În plus, a mai spus Duterte, Filipine ar putea beneficia de împrumuturi de miliarde de dolari de la China.

Citește și: Presa internaţională relatează despre funeraliile din România. ”Afecţiunea pentru Regele Mihai se manifestă pe fondul discreditării clasei politice” (FOTO)Un celebru MILIARDAR şi soţia sa au fost GĂSIȚI MORȚI în casă: Ce spun autorităţileÎNFRICOȘĂTOR! Profețiile lui NOSTRADAMUS pentru 2018 sunt TERIFIANTE: Un lider ucis, un cutremur puternic și criză economică majoră!

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate