"M-A AMENINȚAT CU RĂZBOIUL!" Președintele din Filipine susține că liderul chinez L-A AVERTIZAT cu un CONFLICT DE PROPORȚII

B1.ro | 20 Mai 2017, 11:08

Președintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că președintele chinez Xi Jinping l-a avertizat că va declanșa un război dacă Filipine va încerca să extragă petrol dintr-o zonă disputată din Marea Chinei de Sud, informează Reuters.

Cei doi s-au întâlnit luni, la Beijing, iar Duterne a precizat că a primit un avertisment ”prietenos” în timpul unei discuții pe care au avut-o acolo.

Citește și: Totul despre asasinarea lui John F.Kennedy: Trump a anunțat declasificarea de mii de documente secreteDe ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiSpecialiștii trag un SEMNAL DE ALARMĂ! De ce NU este bine să naști prin cezarianăZeci de mii de catalani au ieșit în stradă: Protest împotriva suspendării autonomiei Cataloniei

“Intenționăm să extragem petrol din acea zonă. Că aparține Chinei, asta e concepția voastră. Totuși, după mine, putem să extragem petrol fiindcă e al nostru”, i-ar fi spus președintele filipinez celui chinez.

“Suntem prieteni, nu vrem să avem un conflict cu voi, vrem să menținem actuala relație cordială, dar dacă veți forța nota, vom merge la război”, ar fi fost replica lui Xi Jinping, conform spuselor lui Duterte.

În 2016, Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a stabilit că Filipine are dreptul de a explora o zonă de 200 de mile din Marea Chinei de Sud. 

Citește și: Curtea Constituțională a Spaniei, atacată după suspendarea autonomiei Cataloniei (FOTO)Un ROMÂN, printre VICTIMELE atacului de la Munchen. Care este starea saAutonomia Cataloniei a fost suspendată: Guvernul de la Madrid îşi va impune controlul direct asupra regiunii

Președintele Duterte a fost criticat de mai multe ori că nu a presat China să accepte această sentință. În replică, el a susținut că întâi e nevoie de întărirea relațiilor diplomatice dintre cele două state, care să faciliteze mai apoi investițiile în infrastructură. În plus, a mai spus Duterte, Filipine ar putea beneficia de împrumuturi de miliarde de dolari de la China.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Externe
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate