Iohannis, despre acuzația că România a blocat negocierile pentru Brexit: ”O prostie!”

B1.ro | 12 Oct 2017, 13:21

Klaus Iohannis a respins informațiile apărute în presa britanică potrivit cărora România, Germania și Franța ar cere blocarea negocierilor pentru Brexit, până la un acord pe tema drepturilor cetățenilor europeni. Președintele a catalogat această acuzație ca fiind ”o prostie”. 

”Nu, este o prostie. România nu a blocat și nu va bloca niciodată acest demers. Nu, România nu blochează nicio negociere, dar toți cei 27, care vom rămâne în UE după Brexit, am hotărât să numim o echipă de negociatori, care este foarte performantă, și i-am dat un mandat, acela de a negocia. Sunt capitole care ne interesează și pe noi: capitolul pentru libertatea persoanelor – românii de acolo să nu rămână izolați. Urmează ca, în momentul în care negocierile ajung într-o fază avansată, să fim anunțați de negociatori că merge bine și să luăm, în Consiliului European, decizia dacă negocierile merg mai departe. Aceste chestiuni nu se negociază de fiecare țară în parte, ci de echipa de negociatori desemnată”, a spus șeful statului.

Citește și: INCREDIBIL! Marea Britanie vrea să uite expresia „femeie însărcinată”De ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiRĂZBOIUL BATE LA UȘĂ! Bombardierele nucleare americane în alertă 24 de ore din 24Teza de doctorat a lui Stephen Hawking, disponibilă pe Internet

Iohannis a insistat că în acest moment nu există niciun blocaj din partea niciunui stat și că autoritățile române sunt foarte preocupate de soarta românilor din Marea Britanie.

Reacția vine în contextul în care ”The Times” a scris că Germania, Franța și România ar fi cerut stoparea negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din UE, până la un acord privind drepturile pe care le vor avea cetățenii eruopeni în Regat, după Brexit. (Detalii AICI)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Externe
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate