Iohannis, despre acuzația că România a blocat negocierile pentru Brexit: ”O prostie!”

B1.ro | 12 Oct 2017, 13:21

Klaus Iohannis a respins informațiile apărute în presa britanică potrivit cărora România, Germania și Franța ar cere blocarea negocierilor pentru Brexit, până la un acord pe tema drepturilor cetățenilor europeni. Președintele a catalogat această acuzație ca fiind ”o prostie”. 

”Nu, este o prostie. România nu a blocat și nu va bloca niciodată acest demers. Nu, România nu blochează nicio negociere, dar toți cei 27, care vom rămâne în UE după Brexit, am hotărât să numim o echipă de negociatori, care este foarte performantă, și i-am dat un mandat, acela de a negocia. Sunt capitole care ne interesează și pe noi: capitolul pentru libertatea persoanelor – românii de acolo să nu rămână izolați. Urmează ca, în momentul în care negocierile ajung într-o fază avansată, să fim anunțați de negociatori că merge bine și să luăm, în Consiliului European, decizia dacă negocierile merg mai departe. Aceste chestiuni nu se negociază de fiecare țară în parte, ci de echipa de negociatori desemnată”, a spus șeful statului.

Citește și: Presa internaţională relatează despre funeraliile din România. ”Afecţiunea pentru Regele Mihai se manifestă pe fondul discreditării clasei politice” (FOTO)Carmen Iohannis, în rochie scurtă la funeraliile Regelui Mihai. Cum s-a îmbrăcat Prima DoamnăÎn autobuz, o doamnă cu sacoșe: 'Du-te d***u de golan!' Gestul tânărului, viral Un celebru MILIARDAR şi soţia sa au fost GĂSIȚI MORȚI în casă: Ce spun autorităţile

Iohannis a insistat că în acest moment nu există niciun blocaj din partea niciunui stat și că autoritățile române sunt foarte preocupate de soarta românilor din Marea Britanie.

Reacția vine în contextul în care ”The Times” a scris că Germania, Franța și România ar fi cerut stoparea negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din UE, până la un acord privind drepturile pe care le vor avea cetățenii eruopeni în Regat, după Brexit. (Detalii AICI)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate