Fost ofițer CIA, declarații ULUITOARE: Președintele BUSH era desprins de realitate. Aș fi preferat să stau mai mult cu SADDAM HUSSEIN decât cu el. SIGUR NU au existat arme de DISTRUGERE ÎN MASĂ în Irak

B1.ro | 07 Ian 2017, 17:49

Primul om care l-a interogat pe Saddam Hussein imediat după capturarea sa în 2003 a declarat că nu a durat mult până când a realizat că dictatorul irakian, în mod cert, nu a apucat să dezvolte arme de distrugere în masă.

John Nixon, fost ofițer CIA, a primit sarcina de a-l interoga pe Hussein după ce acesta a fost găsit de către forțele americane, în decembrie 2003.

Citește și: Capitala Mexicului zguduită de un cutremur de 7.1 grade (VIDEO)ZONA 51 "lovește" din nou! Armata SUA clasifică un proaspăt accident MISTERIOSINCREDIBIL: Tancuri americane DISTRUSE în Polonia! Cum a fost posibil (FOTO)

Nixon a povestit pentru BBC că tot ce și-a dorit Casa Albă a fost să afle dacă există vreo dovadă că oamenii lui Hussein dezvoltă arme de distrugere în masă. Discuțiile cu Hussein și cu oamenii apropiați lui și cercetările ulterioare au dus la concluzia că programul de înarmare nucleară al Irakului a fost închis cu ani înainte.

Fostul angajat CIA a susținut că, după ce au ajuns la această concluzie, el și oamenii din echipa sa au fost văzuți drept niște ratați. 

John Nixon a mai spus că nu a putut să discute cu George W. Bush, președintele de atunci al Statelor Unite, decât în 2008, la doi ani de la execuția liderului irakian.

Citește și: Donald Trump, avertisment pentru "Rocket Man": Statele Unite sunt pregătite "să distrugă în totalitate" Coreea de NordAmenda n-ai achitat, în țară ești SECHESTRAT: Reglementări INCREDIBILE în R. Moldova!Securitatea de la Tiraspol prevestește DEZORDINI ÎN MASĂ în R. Moldova

El a mai afirmat că a fost unul dintre puținii oameni care a dat mâna atât cu Bush, cât și cu Hussein, dar ar fi preferat să petreacă mai mult timp alături de cel din urmă.

Președintele Bush era ”desprins de realitate”, iar consilierii lui nu făceau decât să-i dea dreptate la orice spunea, a mai precizat fostul angajat CIA.
Nixon, care a părăsit CIA în 2011, a mai spus pentru BBC că îi este rușine de ceea ce s-a întâmplat în Irak după căderea lui Hussein.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Externe
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Un pont pe zi
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate