Este oficial: Președintele Petro Poroșenko a promulgat elegea educației prin care interzice învățământul în limba minorităților din Ucraina 

B1.ro | 25 Sep 2017, 22:08

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a promulgat controversata Lege a Educației prin care se interzice învățământul în limba minorităților, informează BucPress.

Potrivit serviciului de presă al Președinției ucrainene, liderul de la Kiev a transmis în acest context că reforma învățământului „este una dintre cele mai importante reforme, care va îmbunătăți calitatea educației”, asigurând pașii necesari pentru includerea Ucrainei în spațiul educațional european.

Citește și: Pompier german, condamnat fiindcă incendia caseKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutSalariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop. Cati bani primesteUn bancher german a fost nevoit să numere 2,5 tone de monede

Poroșenko a subliniat și că legea sporește rolul limbii ucrainene de stat în procesul educațional și oferă șanse egale tuturor, deoarece garantează fiecărui absolvent un nivel ridicat de competență lingvistică necesară pentru o carieră de succes în Ucraina.

Legat de problema cu care se vor confrunta cetățenii care aparțin minorităților din Ucraina, președintele a precizat că țara sa ”a demonstrat și va demonstra în continuare o atitudine față de minoritățile naționale care corespunde cu obligațiile noastre internaționale, care este în concordanță cu standardele europene, fiind un model pentru țările vecine”.

Noua lege a educației din Ucraina a fost adoptată de Rada Supremă de la Kiev în data de 5 septembrie. 

Promulgarea legii vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis și-a anulat vizita oficială pe care urma să o facă în Ucraina și a anulat și venirea preşedintelui Parlamentului de la Kiev la București, ca urmare a deciziei autorităților de la Kiev de a interzice învățământul în limba minorităților, printre care și cea română, prin noua lege a educației.

Citește și: Presa internaţională relatează despre funeraliile din România. ”Afecţiunea pentru Regele Mihai se manifestă pe fondul discreditării clasei politice” (FOTO)Un celebru MILIARDAR şi soţia sa au fost GĂSIȚI MORȚI în casă: Ce spun autorităţileÎNFRICOȘĂTOR! Profețiile lui NOSTRADAMUS pentru 2018 sunt TERIFIANTE: Un lider ucis, un cutremur puternic și criză economică majoră!

De asemenea, după adoptarea de către Rada Supremă, mai multe asociații de români din regiunea ucraineană Odesa i-au cerut lui Petro Poroșenko să nu promulge legea educației

În Ucraina trăiesc peste 400.000 de etnici români.
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate