Este oficial: Președintele Petro Poroșenko a promulgat elegea educației prin care interzice învățământul în limba minorităților din Ucraina 

B1.ro | 25 Sep 2017, 22:08

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a promulgat controversata Lege a Educației prin care se interzice învățământul în limba minorităților, informează BucPress.

Potrivit serviciului de presă al Președinției ucrainene, liderul de la Kiev a transmis în acest context că reforma învățământului „este una dintre cele mai importante reforme, care va îmbunătăți calitatea educației”, asigurând pașii necesari pentru includerea Ucrainei în spațiul educațional european.

Citește și: Totul despre asasinarea lui John F.Kennedy: Trump a anunțat declasificarea de mii de documente secreteDe ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiSpecialiștii trag un SEMNAL DE ALARMĂ! De ce NU este bine să naști prin cezarianăZeci de mii de catalani au ieșit în stradă: Protest împotriva suspendării autonomiei Cataloniei

Poroșenko a subliniat și că legea sporește rolul limbii ucrainene de stat în procesul educațional și oferă șanse egale tuturor, deoarece garantează fiecărui absolvent un nivel ridicat de competență lingvistică necesară pentru o carieră de succes în Ucraina.

Legat de problema cu care se vor confrunta cetățenii care aparțin minorităților din Ucraina, președintele a precizat că țara sa ”a demonstrat și va demonstra în continuare o atitudine față de minoritățile naționale care corespunde cu obligațiile noastre internaționale, care este în concordanță cu standardele europene, fiind un model pentru țările vecine”.

Noua lege a educației din Ucraina a fost adoptată de Rada Supremă de la Kiev în data de 5 septembrie. 

Citește și: Curtea Constituțională a Spaniei, atacată după suspendarea autonomiei Cataloniei (FOTO)Un ROMÂN, printre VICTIMELE atacului de la Munchen. Care este starea saAutonomia Cataloniei a fost suspendată: Guvernul de la Madrid îşi va impune controlul direct asupra regiunii

Promulgarea legii vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis și-a anulat vizita oficială pe care urma să o facă în Ucraina și a anulat și venirea preşedintelui Parlamentului de la Kiev la București, ca urmare a deciziei autorităților de la Kiev de a interzice învățământul în limba minorităților, printre care și cea română, prin noua lege a educației.

De asemenea, după adoptarea de către Rada Supremă, mai multe asociații de români din regiunea ucraineană Odesa i-au cerut lui Petro Poroșenko să nu promulge legea educației

În Ucraina trăiesc peste 400.000 de etnici români.
 

Citește și: Zi crucială pentru Spania: Guvernul, decizii privind viitorul Cataloniei Stare de alertă în Marea Britanie: Uraganul Brian este aproape să lovească Cum s-a schimbat definitiv destinul cățelușei Lulu, antrenată de CIA pentru a detecta explozibili (FOTO)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Externe
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate