EȘEC DIPLOMATIC: Ucraina închide școlile românești, deși țara noastră a susținut necondiționat autoritățile de la Kiev (FOTO)

B1.ro | 06 Sep 2017, 15:38

România s-a remarcat în ultima ani, odată cu izbucnirea conflictului Ucraina- Rusia, drept una din țările care a oferit sprijin puternic și necondiționat vecinului său de la nord. 
Cu toate aceste, Ministerul de Externe român și diplomații noștri nu au reușit să obține nimic pentru ca etnicii români care trăiecs pe teritoriul ucrainian să o ducă mai bine.

Mai întâi a apărut scandal privind obligativitatea etnicilor români din Ucraina de a se înrola în armată pentru a sprijinile forțele ucraniene în conflictul din est din regiunile Donețk și Luhansk, iar acum aceștia mai primesc o altă lovitură durereroasă din partea autorităților de la Kiev.

Citește și: Presa internaţională relatează despre funeraliile din România. ”Afecţiunea pentru Regele Mihai se manifestă pe fondul discreditării clasei politice” (FOTO)Carmen Iohannis, în rochie scurtă la funeraliile Regelui Mihai. Cum s-a îmbrăcat Prima DoamnăÎn autobuz, o doamnă cu sacoșe: 'Du-te d***u de golan!' Gestul tânărului, viral Un celebru MILIARDAR şi soţia sa au fost GĂSIȚI MORȚI în casă: Ce spun autorităţile

Parlamentul de la Kiev a adoptat pe 4 septembrie o nouă lege a educației prin care se introduce sistemul de 12 clase. Dar ce e mai important este faptul că în această lege se desființează învățământul în limba maternă pentru minoritățile etnice, școala devenind obligatorie în limba ucraineană. Astfel, dispar definitiv școlile cu predare în limba română!

Conform datelor de la recesământ din 2001, românii din Ucraina constituie al trei mare grup etnic, fiind în total peste 400.000 de persoane. Deși numărul acestora este posibil să fie scăzut simțitor în ultimii 16 ani, tot rămâne un număr impresionat de oameni care folosesc ca prima limbă română și aceștia vor fi puternic loviți de această decizie luată de autorități.

Românii din Cernăuți, localitate cu cea mai mare comunitate din români, a transmis un mesaj prin care cer ajutor privind această situație, dar până în prezent Ministerul de Externe de la București nu a transmis niciun comunicat public privind această situație și nici vreo notă de protest către autoritățile ucrainiene.

Citește și: ÎNFRICOȘĂTOR! Profețiile lui NOSTRADAMUS pentru 2018 sunt TERIFIANTE: Un lider ucis, un cutremur puternic și criză economică majoră!„Sunt PESTE TOT, chiar și la baie...”. Și-a lăsat casa moștenire bisericii, după moartea sa. Când au intrat în locuință, au avut un ȘOC (VIDEO)Uniunea Europeană ar putea aplica "soluția nucleară" asupra Poloniei ca urmare a schimbărilor din justiție. Riscă și România să fie luată în colimator pentru modificările comisiei Iordache?

Acum rămâne de văzut dacă autoritățile române vor reuși să obțină și ceva pentru cetățenii ei din sprijinul acordat Kievului sau se va mulțumi cu gesturi mărunte precum invitații pentru militarii români ca să defileze la Ziua Națională a Ucrainei.

Apelul românilor in Cernăuți, intitulat "S.O.S. Kievul închide prin lege toate școlile românești din Ucraina" poate fi citit AICI

Militarii români au defilat, la Kiev, de Ziua Națională a Ucrainei

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate