Dodon lovește din nou: Limba moldovenească e identică cu italiana (VIDEO)

B1.ro | 13 Oct 2017, 10:23

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon recidivează cu o nouă observație lingvistică de aceeași mare profunzime după cum ne-a obișnuit. Limba moldovenească este aproape identică cu cea italiană, iar moldovenii şi italienii se înţeleg fără traducător 

Igor Dodon a vizitat joi, 12 octombrie, Universitatea de Stat din Soci, Rusia, unde a avut o întrevedere cu studenţii ruşi de acolo. Preşedintele ţării a vorbit despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova, subliniind că problema cea mai semnificativă este exodul de populaţie, potrivit Adevarul.

Igor Dodon

Citește și: VEȘTILE TRISTE nu se mai opresc! Din păcate, un ÎNDRĂGIT artist A MURIT! DURERE fără margini în familia acestuiaÎn plin scandal, Principesa Margareta s-a dat de gol în timpul înmormântării RegeluiKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutDupă ce informații transmise de CIA au dus la dejucarea unui atac terorist în Rusia, Putin i-a mulțumit lui TrumpDodon a afirmat că pe lângă cei 700 de mii de cetățeni moldoveni plecați aproximativ 300 de mii ce cetăţeni moldoveni au plecat la muncă în UE, dintre aceştia 200 de mii, potrivit preşedintelui, se află în Italia. Igor Dodon nu a stat mult pe gânduri şi a decis să le explice studenţilor ruşi de ce cei mai mulţi moldoveni din UE s-ar afla la muncă anume în Italia. „Pentru că aproape nu există barieră lingvistică. Moldoveneasca şi italiana sunt foarte apropiate, noi ne putem înţelege reciproc chiar fără traducător”, a precizat Dodon. (la minutul 4.45)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate