Dodon lovește din nou: Limba moldovenească e identică cu italiana (VIDEO)

B1.ro | 13 Oct 2017, 10:23

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon recidivează cu o nouă observație lingvistică de aceeași mare profunzime după cum ne-a obișnuit. Limba moldovenească este aproape identică cu cea italiană, iar moldovenii şi italienii se înţeleg fără traducător 

Igor Dodon a vizitat joi, 12 octombrie, Universitatea de Stat din Soci, Rusia, unde a avut o întrevedere cu studenţii ruşi de acolo. Preşedintele ţării a vorbit despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova, subliniind că problema cea mai semnificativă este exodul de populaţie, potrivit Adevarul.

Igor Dodon

Citește și: Zeci de mii de catalani au ieșit în stradă: Protest împotriva suspendării autonomiei CatalonieiDe ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiCurtea Constituțională a Spaniei, atacată după suspendarea autonomiei Cataloniei (FOTO)Un ROMÂN, printre VICTIMELE atacului de la Munchen. Care este starea saDodon a afirmat că pe lângă cei 700 de mii de cetățeni moldoveni plecați aproximativ 300 de mii ce cetăţeni moldoveni au plecat la muncă în UE, dintre aceştia 200 de mii, potrivit preşedintelui, se află în Italia. Igor Dodon nu a stat mult pe gânduri şi a decis să le explice studenţilor ruşi de ce cei mai mulţi moldoveni din UE s-ar afla la muncă anume în Italia. „Pentru că aproape nu există barieră lingvistică. Moldoveneasca şi italiana sunt foarte apropiate, noi ne putem înţelege reciproc chiar fără traducător”, a precizat Dodon. (la minutul 4.45)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Externe
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate