Dezvăluiri despre PLANUL "Protejaţi Republica": Cum ar fi fost Franța dacă Marine Le Pen câştiga prezidenţialele

B1.ro | 19 Mai 2017, 11:09

Uneori ne întrebăm cum ar fi fost istoria dacă la vreo cotitură a ei, lucrurile s-ar fi așezat altfel. Dacă Nobel nu inventa explozibilul, dacă Hitler câștiga războiul, dacă Hillary îl învingea pe Trump, dacă...
RFI ia ipoteza de coarne și gândește concret cum ar fi fost dacă în Franța alegerile ar fi fost câștigate de Marine Le Pen.

În primul rând orașul Luminilor ar fi fost în flăcări. Dacă Le Pen ar fi fost aleasă, responsabilii publici s-ar fi pregătit să facă faţă unor manifestaţii violente. Scenariul politic, complet inedit, dezvăluit acum de L’Obs nu a fost niciodată scris negru pe alb - se arată în analiza RFI. El a fost însă gândit şi discutat de o serie de grei ai fostului guvern, împreună cu directorii lor de cabinet şi alţi înalţi responsabili ai statului. L’Obs spune că informaţiile publicate acum au fost confirmate sau emise de trei surse diferite, din fostul guvern şi din diverse instituţii statale.

Citește și: I-au murit lăudătorii: Donald Trump se compară cu Abraham LincolnCoreea de Nord avertizează: Vom lansa o lovitură nemiloasă în inima SUA Răsturnare de situație: Un zid anti-imigranţi din Franța, dărâmat de cei care l-au construit (FOTO)

Planul dezvăluit de revista franceză s-ar putea intitula Protejaţi Republica. El a fost construit, de o manieră informală, imediat ce candidata Frontului naţional a început să urce în sondaje. Strategii au conceput acest plan B în ideea unei victorii a lui Marine Le Pen la prezidenţiale. A doua zi, ţara risca să se regăsească în prag de haos: stare de sideraţie, manifestaţii republicane dar mai ales violenţe din partea extremei stângi, din partea faimoşilor Black Blocs.

Din informaţiile lui L’Obs, pe 21 aprilie, adică cu două zile înaintea turului întâi al prezidenţialelor, toţi şefii poliţiilor locale din Franţa au fost rugaţi să facă inventarul echipamentelor de menţinere a ordinii de care dispuneau. Pe 5 mai, cu două zile înaintea finalei prezidenţiale Le Pen – Macron, o notă internă a Direcţiei centrale a securităţii publice nota o "creştere a violenţelor pirotehnice". 

Situaţia politică se îngheaţa. Pentru statul francez însă, era de neimaginat să lase treburile pe mâna extremei drepte. Urmând o gândire foarte militară, ipoteza le impunea la toţi cei din posturi importante să rămână acolo. S-a format deci idea unei "îngheţări a situaţiei politice". Premierul Franţei nu ar fi demisionat după turul doi al prezidenţialelor – lucrul este posibil, adică nu e anticonstituţional, chiar dacă e contrar uzanţelor republicane.

Într-o a doua etapă, parlamentul ar fi fost convocat în sesiune extraordinară – se fixase chiar şi data, 11 mai. Pe ordinea de zi: criza naţională provocată de violenţele post-electorale. La urmă, deputaţilor li se cerea votul de încredere pe care, ţinând cont de situaţie, l-ar fi acordat fără probleme.

Citește și: Șoc în SUA: Donald Trump anunță măsuri VIRULENTE împotriva transexualilor (FOTO)Premierul spaniol, audiat ca martor într-un dosar de corupțieRepublica Moldova cere Rusiei să renunțe la manifestațiile organizate pentru împlinirea a 25 de ani de prezență a trupelor ruse în Transnistria

Sprijinit de aleşi şi de noua sa legitimitate, premierul ar fi putut rămâne la comenzile statului pentru a gestiona criza. Un lucru ce-ar fi fost salutat de toţi şefii poliţiilor, speriaţi de venirea unui eventual novice la cârma instituţiei tocmai în plină criză.

În această ipoteză, pasarea puterii între François Hollande şi Marine Le Pen s-ar fi făcut dar Bernard Cazeneuve ar fi rămas în post. Sufragiul universal ar fi fost respectat, dar noii preşedinte i s-ar fi impus o coabitare forţată. Câtă vreme? Probabil până la legislativele din iunie. În acest răstimp de circa 6 săptămâni, "ţara ar fi fost paralizată, în poziţie de repaus. Guvernul nu ar fi avut decât o singură prioritate : aceea de a asigura securitatea statului" spune un înalt responsabil francez citat de L’Obs.

În cazul unei victorii a lui Marine Le Pen, Franţa ar fi trăit o paranteză complet inedită în istoria ei. Și de fapt, Le Pen ar fi putut câștiga alegerile, dar niciodată puterea.  

Citește și: Un bărbat a furat bani dintr-un market din Republica Moldova. Ce pedeapsă ar putea primi (VIDEO)Zeci de oameni arestați de către poliția turcă din cauza unui tricouGestul eroic al armatei egiptene a salvat peste 50 de vieți. O mașină cu 90 de kilograme de explozibili a fost distrusă de un tanc (VIDEO)

Cu Macron în frunte, Franța rămâne Franța. Un reper al democrației și evoluției de orice fel. Vive la France! Vive le Democratie!   

 

 

Citește și: Eșec al republicanilor în a schimba politica implementată de Obama în sistemul de sănătatePrima Doamnă a Bulgariei, RĂZBOINICĂ pe net. Soțul său, criticat pentru o poză în PICIOARELE GOALE (FOTO)Nou atac cu acid în Londra: Doi tineri au ajuns la spital după ce au fost stropiți cu o substanță otrăvitoare (FOTO, VIDEO)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Externe
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Un pont pe zi
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate