DEMISIE-ŞOC în magistratură, din cauza LEGILOR JUSTIŢIEI

B1.ro | 12 Ian 2018, 23:21

Un pachet de legi controversate care modifică din temelii sistemul judiciar a condus la o demisie surprinizătoare la vârful magistraturii.

S-a întâmplat în Polonia unde preşedintele Consiliului Naţional al Magistraturii (KRS), Dariusz Zawistowski, a decis să demisioneze în semn de protest faţă de reforma controversată a sistemului judiciar adoptată de puterea conservatoare.

Citește și: ‪Americanii nu mai cred în Dumnezeu, cât în armată! Date INCREDIBILE în cel mai nou SONDAJ din SUACine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmIncendiu DEVASTATOR la un hotel: Cel puțin două persoane au murit (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al KRS a precizat că, prin gestul său, Dariusz Zawistowski a încercat să transmită un mesaj disperat despre direcţia greşită spre care se îndreaptă statul de drept în Polonia, potrivit Agerpres.

"Este un strigăt de disperare din partea preşedintelui Consiliului. Legile din cadrul reformei judiciare sunt, în mai multe puncte, o încălcare a Constituţiei Poloniei", a precizat Waldemar Zurek.

Consiliul Magistraturii este o organ însărcinat cu garantarea independenţei justiţiei. Conform criticilor, ultimele reforme riscă să reducă această independenţă, în favoarea puterilor legislativă şi executivă.

Adoptarea de legi controversate a împins Polonia într-o profundă criză politică. Varşovia este acuzată de Comisia Europeană de nerespectarea statului de drept.

Citește și: SCANDAL diplomatic între China și SUA: “O navă de RĂZBOI a încălcat suveranitatea”Supercâine! Un patruped și-a apărat stăpânii de atacul unui crocodil (VIDEO)Tristețe fără margini! A murit părintele gastronomiei franceze: Adio, CHEF Bocuse! (FOTO)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate