Civilizaţia noastră se îndreaptă către COLAPS: Un istoric prezice cu ajutorul ECUAȚIILOR MATEMATICE că instabilitatea va începe în 2020

B1.ro | 11 Ian 2017, 16:56

Ascensiunea și colapsul unei civilizații pot fi prezise cu ajutorul unor ecuații matematice și, conform unui istoric, civilizația noastră se apropie de acest colaps rapid.

Conform lui Peter Turchin, de la Universitatea din Connecticut, matematica, realizată corect, poate explica comportamentul uman cu acuratețe. Profesorul specializat în ecologie și matematică a desvoltat un nou subiect numit „cliodinamică”, o disciplină transdisciplinară care tratează istoria precum orice altă știință exactă.

Citește și: O tânără aflată în stare de ebrietate a fost violată de un taximetristGeorge și-a violat fiica. După 27 de ani, fata ajunsă femeie în toată firea s-a răzbunat crunt pe elA fost găsit mort lângă Gara deNord!Ce a făcut militarul român dezertor, în ziua în care s-a sinucisOperaţiune antiteroristă de amploare în Georgia: Cel puțin 3 islamiști și un membru al forțelor de ordine au murit

Acesta a început prin utilizarea matematicii pentru prezicerea activității umane din 1.500 î.Hr, până în 1.500 d.Hr.. În urmă cu trei ani, profesorul a început să prezică viitorul. De exemplu, alegerea noului președinte american a confirmat predicțiile acestuia, informează Descoperă.ro.

Profesorul Turchin susţine că, prin calculele sale, nu pot fi prezise evenimente, ci trenduri. El susţine că tumultul va fi produs de un proces al ,,supraproducţiei elitelor'' prin intermediiul căruia numărul persoanelor bogate, din societăţile de elită, va fi mai mare şi mult mai bine delimitat de clasele inferioare.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate