Cel puțin 20.000 de oameni au ieșit în stradă, la Viena, împotriva coaliției cu extrema dreaptă la putere

B1.ro | 14 Ian 2018, 09:37

Cel puţin 20.000 de oameni au ieșit în stradă sâmbătă la Viena împotriva coaliţiei dintre dreapta şi extrema dreaptă, la putere de aproape o lună în Austria, aceștia criticând-o pentru poziţiile privind imigraţia şi programul său social.

Aceștia au format un lung cortegiu din centrul oraşului spre cartierul ministerelor, având ca lozincă “comitetul de primire a Noului An”.

Citește și: Prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei: Shinzo Abe soseşte marţi la BucureştiAndra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăAlertă! EXPLOZIE URIAȘĂ într-un ansamblu rezidențial din Antwerp. CLĂDIRI PRĂBUȘITE. Bilanțul victimelor (VIDEO)

Protestul a fost organizat la chemarea organizaţiilor de stânga şi mişcării antirasiste, mobilizarea, prima de o asemenea amploare de la instalarea guvernului, a adunat oameni de toate vârstele, inclusiv multe familii, scrie Știrileprotv.

Noul guvern austriac, format la mijlocul lunii decembrie, a integrat şase miniştri de extremă dreaptă în posturi cheie, printre care Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii din Austria (FPÖ) şi vicecancelar. Guvernul este condus de Sebastian Kurz, câştigător la 31 de ani al alegerilor din 15 octombrie.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate