California: Circa 200.000 de persoane au primit ordin de evacuare, după ce ploile abundente au slăbit cel mai înalt baraj din SUA (VIDEO)

B1.ro | 13 Feb 2017, 22:19

Circa 200.000 de persoane din nordul Californiei au primit ordin de evacuare, după ce ploile abundente din ultimele săptămâni au slăbit periculos de mult structura barajului Oroville, cel mai înalt baraj din Statele Unite.

De asemenea, locuitorii care au plecat deja au fost rugați să nu revină, chiar dacă, în ultimele ore, pericolul cedării barajului s-a mai diminuat.

Citește și: Presa internațională, despre desemnarea Vioricăi Dăncilă drept premier. Reuters: Al treilea prim-ministru al ţării din ultimul anSimona Halep are în garaj 5 mașini de lux! Vezi ce bolizi conduce tenismenaPOZA BUCLUCAȘĂ. O criminală a fost arestată după ce a publicat un selfie cu victima pe Facebook

”Acum nu mai avem apă care se varsă peste scurgerea de urgenţă. Deşi asta aduce o oarecare stabilitate situaţiei, însă sunt multe necunoscute. Nu suntem în punctul în care să luăm o decizie cu privire la cât de sigură ar fi repopularea zonelor evacuate”, a declarat şeriful Kory Honea, citat de AFP.

California: Circa 200.000 de persoane au primit ordin de evacuare, după ce ploile abundente au slăbit cel mai înalt baraj din SUA

Autoritățile au creat mai multe scurgeri de urgență pentru a elimina apa în exces. Acum se pare că acestea au devenit o adevărată amenințare, la fel și o gaură uriaşă ce a apărut săptămâna trecută în principala poartă de scurgere a barajului.

Mai mult, autoritățile se tem că apa în exces a început să erodeze dealurile din jurul barajului, ceea ce ar putea să ducă la pornirea unui val de apă spre oraşele situate în aval de Oroville.

Citește și: Alegere INCREDIBILĂ a Marii Britanii. Ce au DECIS oficialiiPATRIOTISM LINGVISTIC. Franţa va înlocui cuvântul ''smartphone''Nici nu au luat bine președinția UE și își dau arama pe față. Premierul Bulgariei susţine că UE trebuie să se apropie de Rusia

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate