Bebelușii „trebuie să împartă patul cu mama lor până la vârsta de 3 ani”, susține un reputat medic pediatru

B1.ro | 09 Dec 2017, 13:00

Copiii ar trebui să doarmă la sânul mamei lor până când împlinesc vârsta de cel puțin trei ani. Așa sună recomandarea unui medic pediatru citat sâmbătă de The Telegraph.

Dr. Nils Bergman din cadrul Universității Cape Town din Africa de Sud, a afirmat că bebelușii ar trebui să doarmă pe pieptul mamei lor în primele săptămâni de la naștere.Apoi, ei ar fi bine să fie lăsați în patul mamei lor până la vârsta de cel puțin trei ani.

Citește și: Junker: Mi-ar plăcea să văd Regatul Unit revenind în UE după BrexitSimona Halep are în garaj 5 mașini de lux! Vezi ce bolizi conduce tenismenaȘOCANT! Suedia trimite broșuri informative pentru RĂZBOI CU RUSIA la 5 milioane de adrese!

Medicul a precizat că împărțirea patului cu mama lor va contribui la sudarea legăturii dintre cei doi și va îmbunătăți comportamentul copiilor pe măsură ce cresc. Potrivit concluziilor cercetării efectuate, bebelușii care au dormit singuri în pătuțuri pentru copii au fost mai supuși stresului și s-a constatat un risc crescut de întrerupere a somnului în cazul copiilor care au dormit singuri.

Sfaturile dr. Bergman combat îngrijorarea că bebelușii care dorm în același pat cu părinții lor au un risc mai mare de apariție a sindromului morții subite.

„Când bebelușii se sufocă și mor în timpul somnului, de vină nu este prezența mamei lor”, a spus el. Acest lucru ''se petrece din cauza altor lucruri: fum toxic, țigări, alcool, perne mari și jucării periculoase'', a adăugat Bergman.

 

Citește și: Presa internațională, despre desemnarea Vioricăi Dăncilă drept premier. Reuters: Al treilea prim-ministru al ţării din ultimul anPOZA BUCLUCAȘĂ. O criminală a fost arestată după ce a publicat un selfie cu victima pe FacebookAlegere INCREDIBILĂ a Marii Britanii. Ce au DECIS oficialii

 

 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate