ARDE California: 18 incendii în 24 de ore. Peste 10 morți și 20.000 de refugiați (VIDEO)

B1.ro | 10 Oct 2017, 07:30

Incendii puternice devastează de luni regiunile viticole din nordul Californiei. provocând moartea a peste 10 persoane și forțând în jur de 20.000 de locuitori să se refugieze din calea focului, transmite Agerpres.

Conform pompierilor din California, aproximativ 32.000 de hectare au fost deja devastate, începând de duminică seara, în această regiune cu un bogat potențial turistic din nord-vestul Statelor Unite. 

Incendiu California

Citește și: Totul despre asasinarea lui John F.Kennedy: Trump a anunțat declasificarea de mii de documente secreteDe ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiSpecialiștii trag un SEMNAL DE ALARMĂ! De ce NU este bine să naști prin cezarianăZeci de mii de catalani au ieșit în stradă: Protest împotriva suspendării autonomiei Cataloniei

"În mai puțin de 24 de ore, au izbucnit peste 18 incendii" care au distrus "peste 2.000 de locuințe și amenință alte mii", a arătat guvernatorul statului cel mai populat din țară, Jerry Brown, într-o scrisoare adresată președintelui Donald Trump. 

El îi solicită acestuia să declare zona ca una de "dezastru natural", în scopul de a debloca ajutoare federale, date fiind "gravitatea și amploarea" celor petrecute. 

Citește și: Curtea Constituțională a Spaniei, atacată după suspendarea autonomiei Cataloniei (FOTO)Un ROMÂN, printre VICTIMELE atacului de la Munchen. Care este starea saAutonomia Cataloniei a fost suspendată: Guvernul de la Madrid îşi va impune controlul direct asupra regiunii

Din cauza vântului extrem, care suflă cu peste 90 km/oră, "ne așteptăm că distrugerile să se accelereze" și la mai multe decese, a adăugat Brown, care a declarat stare de urgență în opt comitate. 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Externe
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate