ARDE California: 18 incendii în 24 de ore. Peste 10 morți și 20.000 de refugiați (VIDEO)

B1.ro | 10 Oct 2017, 07:30

Incendii puternice devastează de luni regiunile viticole din nordul Californiei. provocând moartea a peste 10 persoane și forțând în jur de 20.000 de locuitori să se refugieze din calea focului, transmite Agerpres.

Conform pompierilor din California, aproximativ 32.000 de hectare au fost deja devastate, începând de duminică seara, în această regiune cu un bogat potențial turistic din nord-vestul Statelor Unite. 

Incendiu California

Citește și: Pompier german, condamnat fiindcă incendia caseKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutSalariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop. Cati bani primesteUn bancher german a fost nevoit să numere 2,5 tone de monede

"În mai puțin de 24 de ore, au izbucnit peste 18 incendii" care au distrus "peste 2.000 de locuințe și amenință alte mii", a arătat guvernatorul statului cel mai populat din țară, Jerry Brown, într-o scrisoare adresată președintelui Donald Trump. 

El îi solicită acestuia să declare zona ca una de "dezastru natural", în scopul de a debloca ajutoare federale, date fiind "gravitatea și amploarea" celor petrecute. 

Din cauza vântului extrem, care suflă cu peste 90 km/oră, "ne așteptăm că distrugerile să se accelereze" și la mai multe decese, a adăugat Brown, care a declarat stare de urgență în opt comitate. 

Citește și: Presa internaţională relatează despre funeraliile din România. ”Afecţiunea pentru Regele Mihai se manifestă pe fondul discreditării clasei politice” (FOTO)Un celebru MILIARDAR şi soţia sa au fost GĂSIȚI MORȚI în casă: Ce spun autorităţileÎNFRICOȘĂTOR! Profețiile lui NOSTRADAMUS pentru 2018 sunt TERIFIANTE: Un lider ucis, un cutremur puternic și criză economică majoră!

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate