Admiratorul lui Hitler, invitat de Preşedintele Trump la Casa Albă! Despre ce vor discuta

B1.ro | 02 Mai 2017, 16:24

Liderul de la Casa Albă l-a sunat pe preşedintele Filipinelor, cunoscutul Rodrigo Duterte, potrivit gandul.info.

Cei doi preşedinţi au avut o discuție „foarte prietenească” după cum informează comunicatul oficial al Casei Albe. Au vorbit despre abordând subiecte delicate cum ar fi „îngrijorările ASEAN, Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est, a cărei conferinţă a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni privind securitatea regională, inclusiv ameninţarea pe care o reprezintă Coreea de Nord”.

Rodrigo Duterte, care a condus lucările ASEAN a reușit să ocolească principala îngrijorare a participanţilor, și anume manevrele Beijingului din Marea Chinei de Sud legat de armamentul cu care şi-a dotat insulele artificiale din arhipelagul Spratly. Ei au dispute teritoriale nu doar cu Filipinele, ci şi cu Malaezia, Taiwan, Brunei, Vietnam.

Poziția lui Duterte a fost mereu una incertă, osclinând între Rusia şi China, decizându-se în cele din urmă pentru China, sperând că vor aduce investiţii considerabile. Această poziţionare strategică i-a făcut pe analişti să vorbească tot mai apăsat despre „cambodgizarea Filipinelor”, politică total opusă celei a fostului preşedinte, Benigno Aquino III.

Citește și: Pompier german, condamnat fiindcă incendia caseKlaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutSalariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop. Cati bani primesteUn bancher german a fost nevoit să numere 2,5 tone de monede

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Externe
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate