VIDEO ȘOCANT. Jandarmii, tot mai AGRESIVI. Protestatarii nu au fost lăsați să se apropie de Casa Poporului / Pentru prima dată, jandarmii au apărat și sediul PSD Iași (VIDEO)

B1.ro | 17 Dec 2017, 20:53

UPDATE: Protestele s-au încheiat în București și în țară după ora 22.00.

UPDATE: Noi schimburi de replici au avut loc între manifestanţii de lângă Parlament şi jandarmi, în momentul în care aceștia i-au împins cu gardurile pentru a deschide circulaţia rutieră pe Bulevardul Naţiunile Unite, informează Adevărul.

Citește și: Mihai Fifor, întâlnire la MAI cu Carmen Dan: Premierul interimar a anunțat când va lua o decizie în urma scandalului din Poliție Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăZUCKERBERG plesnește de invidie. Un PREOT ortodox român a născocit o ALTERNATIVĂ PIOASĂ la păgânul FACEBOOK

”Când o să vă taie cu sabia şi n-o să puteţi folosi înregistrarea video, o să plângeţi!”, le-au spus manifestanții jandarmilor, referindu-se la una dintre modificările pe care coaliția PSD-ALDE intenționează să o aducă la Codurile Penale. 

Amintim în acest context că unul dintre amendamentele PSD-ALDE limitează tipul probelor care pot fi utilizate într-o anchetă. Camerele de luat vederi stradale, de pildă, nu mai pot fi folosite. În cazul crimei de la metrou, de exemplu, imaginile luate de camere n-ar mai putea fi utilizate ca mijloace de probă. 

Alte amendamente propuse de coaliție, despre care specialiștii în drept penal susțin că sunt de-a dreptul distrugătoare pentru Justiție, pot fi citite AICI.

 

Citește și: Imagini REVOLTĂTOARE în România Secolului XXI: Un pacient a ajuns la spital cu căruța, ambulanța împotmolindu-se în noroi (FOTO)Proteste violente la combinatul ArcelorMittal: Angajații, nemulțumiți de negocierea contractului colectiv de muncă pe 2018 (VIDEO)Gabriela Firea, întrevedere cu prim-ministrul Japoniei. Primarul General i-a fost ghid lui Shinzo Abe în Grădina Japoneză (FOTO)

Jandarmii au o atitudine tot mai agresivă față de protestatari. 

Pentru prima dată la protestele din acest an, duminică seară, jandarmii s-au mobilizat să apere sediul PSD Iași. Peste 1.000 de oameni manifestează acolo împotriva încercării PSD-ALDE de a modifica Legile Justiției. Ei vor ca lupta împotriva corupției să continue ca până acum, iar Justiția să rămână independentă. 

Incidente sunt și în Capitală. Față de protestele precedente, bucureștenilor nu li s-a dat voie acum să se apropie de Casa Poporului. Accesul a fost blocat pe ambele bulevarde, iar mulțimea nu poate înainta nici spre Camera Deputaților, nici spre Ministerul Justiției.

Jandarmii, agresivi cu protestatarii din București

Sursă Video: Cătălin Georgescu

”Lăsaţi-ne să trecem!“, ”Jandarmeria apără hoţia!“ şi ”Ruşine să vă fie!“, reacționează protestatarii.

Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București, a explicat, pentru Digi24, de ce protestatarii nu au fost lăsați să ajungă în fața Parlamentului: ”În momentul în care au ajuns protestatarii la Palatul Parlamentului, colegii mei i-au redirecționat către zona Parcului Izvor, pe trotuarul, pentru a nu permite blocarea Bulevardului Națiunile Unite și a Bulevardului Libertății. Nu s-a permis pătrunderea lor pe partea cu obiectivul, cu Palatul Parlamentului, pe acel trotuar, pentru că este un obiectiv cu pază militară, un obiectiv de importanță deosebită și nu sunt permise astfel de manifestații în imediata apropiere. Tocmai de aceea s-au direcționat protestatarii spre Parcul Izvor, prin acele panouri de protecție”.

Jandarmii, tot mai AGRESIVI. Protestatarii nu sunt lăsați să se apropie de Casa Poporului

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate