VEȘTI PROASTE pentru PUIU POPOVICIU: Omul de afaceri, reținut la Londra, poate fi extrădat (VIDEO)

B1 TV | 18 Noi 2017, 10:47

Veşti proaste pentru Puiu Popoviciu. Curtea Supremă i-a respins omului de afaceri contestația în anulare la condamnarea primită în dosarul Băneasa, astfel că autoritățile britanice nu mai au nicio piedică să programeze procesul lui de extrădare, informează B1 TV. Popoviciu a fugit din România si a fost reţinut la Londra pe 14 august, însă a fost apoi eliberat în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de lire.

Veşti proaste pentru Puiu Popoviciu: Omul de afaceri, reținut la Londra, poate fi extrădat

Citește și: Caz terifiant la Iași. O fată a fost violată de un om al străziiAndra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăPremierul Japoniei: Am mai fost la Bucureşti, dar şi la Neptun, acum 35 de ani. Am încă în memorie...

Magistraţii Curții Supreme au respins ca "neîntemeiată" contestaţia lui Puiu Popoviciu, prin care afaceristul cerea să fie anulată condamnarea sa la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa".

În urma deciziei Instanţei, autoritățile britanice pot programa în orice moment procesul de extrădare a lui Popoviciu.

Milionarul a fugit din România la sfârşitul lunii iulie şi a fost descoperit în Marea Britanie. Pe 14 august, omul de afaceri a fost reţinut la Londra și eliberat ulterior pentru o cauţiune de 200.000 de lire.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa", în care este acuzat de corupție, în legătură cu asocierea firmei sale cu Universitatea de Științe Agronomice din Capitală, pentru un teren de 224 de hectare.

Citește și: Incendiu DEVASTATOR! Un bărbat a murit şi două case au arsMărturisiri cutremurătoare ale bătrânului de 80 ani, VIOLAT de un recidivist. Agresorul devenise homosexual în pușcăriePetre Daea a rămas blocat în sediul PSD. ”Vă stă bine cu gratiile astea în față!” (VIDEO)

"În perioada 2000 - 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu. În condiţiile în care terenul respectiv se afla în proprietatea publică a statului, conform legii, nu putea să facă obiectul vreunei tranzacţii şi, în plus, a fost în mod vădit subevaluat", arată procurorii anticorupţie într-un comunicat. 
Popoviciu fusese condamnat în primă instanță la nouă ani de închisoare în acest dosar.

Puiu Popoviciu are o avere estimată la 360 milioane de euro.
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate