Toată România s-a întrebat DE CE Regele Mihai va fi înmormântat PE ÎNTUNERIC. Acum avem RĂSPUNSUL! Nimeni nu se gândea la asta

B1.ro | 12 Dec 2017, 14:26

Conform programului oficial, Regele Mihai va fi înmormântat pe întuneric. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a vorbit  despre faptul că Regele Mihai va fi înmormântat pe întuneric, fapt ce i-a nedumerit și chiar revoltat pe mulți români.

Acesta a precizat că ora 18.40 (ora începerii slujbei de înhumare) era una normală… pe timp de vară, fiind lumină, dar „iarna… ziua e mai scurtă” și de aceea se va ajunge la această situație inedită pentru o înmormântare.

Citește și: Mihai Fifor, întâlnire la MAI cu Carmen Dan: Premierul interimar a anunțat când va lua o decizie în urma scandalului din Poliție Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăZUCKERBERG plesnește de invidie. Un PREOT ortodox român a născocit o ALTERNATIVĂ PIOASĂ la păgânul FACEBOOK

„În legătură cu ora aparent târzie, pentru că s-a comentat că regele e înmormântat pe întuneric, e vorba exclusiv de contextul iernii, ziua e mai scurtă. Nu e niciun impediment din punct de vedere canonic, bisericesc, legat cu punerea în mormânt a cuiva chiar dacă s-a lăsat întunericul. Nu permiteau condiţiile reale o oră mai apropiată de lăsatul întunericului. Nu e nicio problemă din punct de vedere creştin”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate