SARE PE COADĂ! Avraham Morgenstern, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare, dar FUGIT de sub nasul polițiștilor (VIDEO)

B1 TV | 12 Aug 2017, 11:00

Avraham Morgenstern este greu de depistat! Pe numele milionarului a fost emis inclusiv un mandat european de arestare, după ce a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare, informează B1 TV. Apropiatul fostului primar al Constanţei este acuzat de evaziune fiscală şi obligat să plătească un prejudiciu de 10 milioane de euro. Cu toate acestea, Morgenstern este de negăsit după ce poliţiştii l-au pierdut. 

Pedeapsa iniţială pentru Avraham Morgenstern a fost de 12 ani de închisoare, dar magistrații de la Curtea de Apel au avut o altă părere.  

Citește și: Mai multe proprietăți ale lui Dorin Cocoș, scoase la licitațe pentru a acoperi projudiciul din dosarul Microsoft: Ce sumă a recuperat ANAFLa Ploiești vor fi aduse rachete cu rază scurtăDeva: O vijelie puternică a desprins două acoperișuri de bloc

Omul de afaceri a fost condamnat la 6 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, de 2 ani. Din cei 8 ani se va scădea, însă, un an în care Morgenstern a fost arestat preventiv şi apoi arestat la domiciliu. 

De asemenea, el este obligat să plătească un prejudiciu de 10 milioane de euro. Însă omul de afaceri, apropiat al fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, este de negăsit. 

Avraham Morgenstern, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare

Citește și: Forțele armate canadiene trimit militari și avioane la ConstanțaS-a constituit componența Consistoriilor arhierești care vor judeca cazurile de abatere de la regulile Bisericii Jandarmeria Română execută misiuni preventive la metrou

Afaceristul a plecat din ţară, în timpul procesului, deşi era sub control judiciar. Morgenstern nu s-a prezentat la ultimele patru termene ale procesului și trebuia sa fie supravegheat de către polițiști, mai ales că bărbatul se afla sub control judiciar din 2015. Ca urmare, conducerea Secţiei 6 de poliţie a fost schimbată din funcţie, cel puţin temporar, şi e anchetată de şefii Poliţiei Capitalei. Direcția Națională Anticorupție a făcut plângere penală către Parchetul General și a transmis sesizări către Ministerul de Interne. Corpul de control al Ministrului de Interne a făcut propriile verificări şi a ajuns la concluzia că există suspiciuni de favorizarea infractorului.

„S-a stabilit că poliţistul însărcinat cu supravegherea judiciară a inculpatului nu şi-a exercitat corespunzător atribuţiile de serviciu nesesizând instanţa despre încălcarea acestui program de către inculpat. Poliţistul a făcut o serie de verificări şi demersuri pentru căutarea inculpatului, însă nu a sesizat instanţa despre lipsa acestuia şi încălcarea obligaţiei de prezentare la poliţie. Înştiinţarea instanţei despre nerespectarea programului de supraveghere s-a făcut în data de 30 mai 2017, în condiţiile în care acest demers trebuia realizat de îndată ce inculpatul nu se prezentase la termenul din 15 mai 2017, conform obligaţiei din programul de supraveghere”, au explicat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit procurorilor, Morgenstern, în calitate de administrator al unei firme, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din trei contracte și nici facturile fiscale aferente. Apropiatul lui Radu Mazare a fost arestat preventiv în lipsă, fiind cautăt din luna mai. 
 

Citește și: BNR cheltuie SUME MARI pe ICRE NEGRE și altă mâncare finăIntersecție din România unică în Europa. Ce o face atât de importantă (FOTO)Incendiu puternic pe centura Capitalei. O automacara a luat foc (VIDEO)

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate