Românii, toleranță scăzută: Foarte puțini acceptă în spațiul intim persoane de altă etnie

B1.ro | 20 Oct 2017, 16:00

Deși trăim într-o lume multi multiculturală, în care deplasarea dintr-o țară în altă a populație este o normalitate, poporul român rămâne unul temător  și închis. 

Un sondaj Kantar-TNS la comanda Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" arată că doar 2 din 10 români acceptă în rândul familiei sau al prietenilor persoane de altă etnie.

Citește și: ULUITOR: Românul botezat de ADOLF HITLER (FOTO)Simona Halep are în garaj 5 mașini de lux! Vezi ce bolizi conduce tenismenaIOHANNIS i-a ÎNFURIAT pe români: PROTEST în fața Palatului Cotroceni după ce președintele a acceptat propunerea de premier a PSD (VIDEO)

Când vine vorba de aprecierea pentru minoritățile prezentul pe teritoriul țării noastre, doar 5% consideră consideră că aceștia sunt o resursă valoroasă pentru țara noastră, în scădere de la 10% cât era în 2015. În ceea ce privește minoritatea germană, procentul este la fel de mic, doar 9% apreciază această comunitate, în scădere drastică de la 21% acum doi ani.

În ceea ce privește toleranța, aceasta a scăzut privind arabii la doar 51%, maghiari la 29% și de 39% pentru romi,

Deși televiziunea rămâne principala sursă de informare despre Holocaust, ponderea acesteia s-a diminuat: 42% față de 58% în 2015. Școala este în continuare o sursă minimală de informare pe acest subiect - 12% față de 14% în 2015, în timp ce internetul este indicat drept sursă de informare în crestere - 34% față de 23% în 2015.

Citește și: ”Ziua, ca hoții profesioniști”. Gelu Diaconu aruncă bomba: Dragnea&co au sterș datoriile baronilor locali și ale familiilor politrucilor cu afaceri in imobiliare. Iohannis a promulgat legeaInspectorii OLAF au descins într-un oraș din Arad: Zeci de femei, suspectate de fraude cu fonduri europene TIR-uri BLOCATE pe Valea Oltului din cauza POLEIULUI


 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate