România vrea să devină producător de corvete militare. Mihai Fifor: Urmărim reînnoirea capacităților maritime (VIDEO)

B1 TV | 08 Oct 2017, 19:32

România vrea să devină producător de corvete militare. Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor anunţă că ţara noastră îşi va reînnoi capacităţile maritime şi am putea produce patru corvete, printr-un program de cooperare industrială, informează B1 TV. 

România vrea să devină producător de corvete militare. Mihai Fifor: Urmărim reînnoirea capacităților maritime

Citește și: Cum are grijă statul de oamenii bolnavi: O femeie cu handicap a primit poprire pe conturi pentru 19 lei datorați la ANAF (VIDEO)De ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiBugetul primăriei făcut praf pentru niște coșuri de gunoi (VIDEO)#metoo - Gigi Becali dă de pământ cu bărbații acuzații de abuz sexual. Patronul FCSB mai revoltat ca niciodată

”Urmărim reînnoirea capacităților maritime, programul nostru de dotare, unul dintre cele opt programe aprobate, se referă la patru corvete care vor fi produse aici, în România, sau cel puțin vrem să le producem în România, printr-un program de cooperare industrială. Căutăm parteneri pentru a putea începe aceste lucrări și sperăm să începem în 2018 să putem realiza acest program”, a declarat ministrul. 

Mihai Fifor susţine că reînnoirea capacităţilor maritime are ca scop descurajarea potenţialilor rivali din Marea Neagră.

”Nimeni nu poate vorbi de a înfrunta cu corvetele capacitățile flotei rusești care este destul de prezentă în regiunile Mării Negre, dar credem că rolul nostru este de a descuraja aici în regiunile Mării Negre. De aceea vrem să ne consolidăm și forțele navale. Aceste patru corvete sunt doar o parte din programul nostru de dotare”, a mai spus Fifor. 

Citește și: Două tramvaie S-AU CIOCNIT! Accident grav în Capitală (FOTO)Incident aviatic în Alba: Un avion de mici dimensiuni, aterizare forțată pe câmp (VIDEO)Ultimele aplauze pentru regretata Olga Tudorache! Doamna teatrului românesc a fost înmormântată (VIDEO)

Declarațiile Ministrului Apărării au fost facute în cadrul celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO. Ele vin după ce, la începutul acestui an, Parlamentul a abrogat o hotărâre de guvern a cabinetului Cioloş prin care se dorea achiziţia a patru corvete de tip SIGMA. Acestea urmau să fie construite la Galaţi de firma olandeză Damen.
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate