România vrea să devină producător de corvete militare. Mihai Fifor: Urmărim reînnoirea capacităților maritime (VIDEO)

B1 TV | 08 Oct 2017, 19:32

România vrea să devină producător de corvete militare. Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor anunţă că ţara noastră îşi va reînnoi capacităţile maritime şi am putea produce patru corvete, printr-un program de cooperare industrială, informează B1 TV. 

România vrea să devină producător de corvete militare. Mihai Fifor: Urmărim reînnoirea capacităților maritime

Citește și: "Este totul sfruntat şi jenant". Ana Blandiana, despre cei care acum îl laudă pe Rege deși tot ei l-au dat afară din țară: "Și-a cerut cineva scuze pentru ceea ce a făcut?"Care au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplat"Moartea vine cu metroul!". Scurt istoric al evenimentelor tragice din subteranul Bucureștiului

”Urmărim reînnoirea capacităților maritime, programul nostru de dotare, unul dintre cele opt programe aprobate, se referă la patru corvete care vor fi produse aici, în România, sau cel puțin vrem să le producem în România, printr-un program de cooperare industrială. Căutăm parteneri pentru a putea începe aceste lucrări și sperăm să începem în 2018 să putem realiza acest program”, a declarat ministrul. 

Mihai Fifor susţine că reînnoirea capacităţilor maritime are ca scop descurajarea potenţialilor rivali din Marea Neagră.

”Nimeni nu poate vorbi de a înfrunta cu corvetele capacitățile flotei rusești care este destul de prezentă în regiunile Mării Negre, dar credem că rolul nostru este de a descuraja aici în regiunile Mării Negre. De aceea vrem să ne consolidăm și forțele navale. Aceste patru corvete sunt doar o parte din programul nostru de dotare”, a mai spus Fifor. 

Declarațiile Ministrului Apărării au fost facute în cadrul celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO. Ele vin după ce, la începutul acestui an, Parlamentul a abrogat o hotărâre de guvern a cabinetului Cioloş prin care se dorea achiziţia a patru corvete de tip SIGMA. Acestea urmau să fie construite la Galaţi de firma olandeză Damen.
 

Citește și: "Doi POLITRUCI au luat manualele și AU RUPT poza Regelui Mihai!" (FOTO)EMOȚIONANT! Lacrimile bătrânei în PORT POPULAR, la catafalcul Regelui Mihai (FOTO)Judecătorii și procurorii vor ieși în stradă să protesteze împotriva modificărilor la codurile penale

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate