PNL sesizează Avocatul Poporului. Iulian Dumitrescu: "Domnul Liviu Dragnea a comis-o din nou" (VIDEO)

B1.ro | 11 Aug 2017, 17:38

Ordonanţele de urgență privind plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului şi școlile doctorale au fost contestate de liberali. Aceştia au depus la Avocatul Poporului o sesizare prin care atrag atenţia asupra procedurii în care a fost sesizat Parlamentul, punctând că în acest caz s-a încălcat Constituția.

Sesizarea liderilor PNL la Avocatul Poporului vizează două ordonanţe care au stârnit numeroase controverse: ordonanţa 55 ,cea care se referă la plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor şi Ordonanța 54, cea legată de școlile doctorale.

Citește și: Mai multe proprietăți ale lui Dorin Cocoș, scoase la licitațe pentru a acoperi projudiciul din dosarul Microsoft: Ce sumă a recuperat ANAFLa Ploiești vor fi aduse rachete cu rază scurtăDeva: O vijelie puternică a desprins două acoperișuri de bloc

"Am exprimat mai multe motive în cererea de sesizare, dar în fapt domnul Liviu Dragnea, așa cum ne-a obișnuit în ultima perioadă, a comis-o din nou. Dumnealui a convocat de la sine putere pe data de 7 august sesiune extraordinară la Camera Deputaților, Biroul Permanent al Camerei Deputaților s-a întâlnit în data de 8 august, deci lucrurile din acest punct de vedere sunt clare. Ce este îngrijorător este bătaia de joc pe care o arată PSD, un partid aflat la guvernare, față de lucruri simple, legi, regulamente și Constituție", susține prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu.

PNL sesizează Avocatul Poporului. Iulian Dumitrescu: "Domnul Liviu Dragnea a comis-o din nou"

Liderul PNL, Iulian Dumitrescu declară însă că personal susține plafonarea indemnizațiilor pentru mame.

Citește și: Forțele armate canadiene trimit militari și avioane la ConstanțaS-a constituit componența Consistoriilor arhierești care vor judeca cazurile de abatere de la regulile Bisericii Jandarmeria Română execută misiuni preventive la metrou

"Se invoca faptul că nu ar fi fost convocat legal si constituțional cele două camere și în legătura cu unele elemente: lipsa urgenței si lipsa cazurilor excepționale care să justifice adoptarea unor oug=uri", a afirmat Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Sesizarea depusă de PNL urmează să fie analizată de Avocatul Poporului, pentru întocmirea unui răspuns.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate