PNL sesizează Avocatul Poporului. Iulian Dumitrescu: "Domnul Liviu Dragnea a comis-o din nou" (VIDEO)

B1.ro | 11 Aug 2017, 17:38

Ordonanţele de urgență privind plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului şi școlile doctorale au fost contestate de liberali. Aceştia au depus la Avocatul Poporului o sesizare prin care atrag atenţia asupra procedurii în care a fost sesizat Parlamentul, punctând că în acest caz s-a încălcat Constituția.

Sesizarea liderilor PNL la Avocatul Poporului vizează două ordonanţe care au stârnit numeroase controverse: ordonanţa 55 ,cea care se referă la plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copiilor şi Ordonanța 54, cea legată de școlile doctorale.

Citește și: Analiza psihologului. Principele Nicolae, în lacrimi. ”A învățat multe despre viață în urma unei morți”Carmen Iohannis, în rochie scurtă la funeraliile Regelui Mihai. Cum s-a îmbrăcat Prima DoamnăÎn autobuz, o doamnă cu sacoșe: 'Du-te d***u de golan!' Gestul tânărului, viral În Timișoara și toată țara: Aniversarea Revoluției Române din 1989 (FOTO)

"Am exprimat mai multe motive în cererea de sesizare, dar în fapt domnul Liviu Dragnea, așa cum ne-a obișnuit în ultima perioadă, a comis-o din nou. Dumnealui a convocat de la sine putere pe data de 7 august sesiune extraordinară la Camera Deputaților, Biroul Permanent al Camerei Deputaților s-a întâlnit în data de 8 august, deci lucrurile din acest punct de vedere sunt clare. Ce este îngrijorător este bătaia de joc pe care o arată PSD, un partid aflat la guvernare, față de lucruri simple, legi, regulamente și Constituție", susține prim-vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu.

PNL sesizează Avocatul Poporului. Iulian Dumitrescu: "Domnul Liviu Dragnea a comis-o din nou"

Liderul PNL, Iulian Dumitrescu declară însă că personal susține plafonarea indemnizațiilor pentru mame.

"Se invoca faptul că nu ar fi fost convocat legal si constituțional cele două camere și în legătura cu unele elemente: lipsa urgenței si lipsa cazurilor excepționale care să justifice adoptarea unor oug=uri", a afirmat Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Citește și: O femeie a aflat de la medicul de familie că e moartăUltimul drum al Regelui, plin de buruieni şi gări în paragină (VIDEO)IMAGINI EMOȚIONANTE. În GENUNCHI și în lacrimi, românii și-au luat adio de la Regele Mihai (GALERIE FOTO)

Sesizarea depusă de PNL urmează să fie analizată de Avocatul Poporului, pentru întocmirea unui răspuns.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate