Pericol alarmant pentru două sate de lângă Cluj: Oamenii se îmbolnăvesc din cauza gropii de la Piatra Rât

B1.ro | 12 Oct 2017, 15:25

Militantul ecologist Szakats Istvan a realizat o articol prin care vrea să le aducă la cunoștință autorităților a doua sate de lângă Cluj problemele de mediu cu care se confruntă din cauza gropii de gunoi de la Piatra Rât.

Acesta a analizat un studiu care a fost realizat în 2009, iar multe aspecte s-au modificat de atunci și totul doar negativ.

Citește și: Analiza psihologului. Principele Nicolae, în lacrimi. ”A învățat multe despre viață în urma unei morți”Carmen Iohannis, în rochie scurtă la funeraliile Regelui Mihai. Cum s-a îmbrăcat Prima DoamnăÎn autobuz, o doamnă cu sacoșe: 'Du-te d***u de golan!' Gestul tânărului, viral În Timișoara și toată țara: Aniversarea Revoluției Române din 1989

“Documentul este studiul de evaluare a impactului asupra stării de sănătate în relație cu obiectivul "Sistem de management integrat al deșeurilor în judeţul Cluj - Centru de management integrat al deşeurilor", comandat de Consiliul Județean Cluj și realizat de Centrul de Mediu și Sănătate în 2009. La capitolul evaluarea impactului asupra stării de sănătate a populației, apar câteva statistici de la Direcția pentru Sănătate Publică Cluj, citate şi comentate de Szakats”, potrivit Ziuadecluj.realitatea.net.

Militantul ecologist vrea să scoată în eviodență că riscul ca populația să se îmbolnăvească este ridicat din cauza problemelor de mdiu din satele Sânnicoară și Apahida.

„Valorile de toxicitate măsurate în studiul comandat de CJ arătau că în 2009:

- plumbul, cuprul și bariul depășeau mult valorile normale și se apropiau de pragurile de intervenţie

Citește și: O femeie a aflat de la medicul de familie că e moartăUltimul drum al Regelui, plin de buruieni şi gări în paragină (VIDEO)IMAGINI EMOȚIONANTE. În GENUNCHI și în lacrimi, românii și-au luat adio de la Regele Mihai (GALERIE FOTO)

- în mai multe puncte de măsurare, seleniul depăşea chiar și pragurile de intervenție

- miniul ajungea să depășească de 10 ori chiar şi pragul de intervenţie”, spune autorul articolului.

Astfel, Szakats Istvan solicită autorităților să facă alte studii pentru a lua măsurile necesare pentru rezolvarea situației.

„Aceştia mi-au spus că doar toxicitatea nu ar putea explica variaţii atât de brutale cum apar în statisticile DSP. Rigoarea ştiinţifică cere ca aceste aspecte să fie luate în considerare când se compară cifrele. Şi se impun mai multe studii", a spus Szakats Istvan, potrivit sursei citate.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate