Pericol alarmant pentru două sate de lângă Cluj: Oamenii se îmbolnăvesc din cauza gropii de la Piatra Rât

B1.ro | 12 Oct 2017, 15:25

Militantul ecologist Szakats Istvan a realizat o articol prin care vrea să le aducă la cunoștință autorităților a doua sate de lângă Cluj problemele de mediu cu care se confruntă din cauza gropii de gunoi de la Piatra Rât.

Acesta a analizat un studiu care a fost realizat în 2009, iar multe aspecte s-au modificat de atunci și totul doar negativ.

Citește și: Senatul A DECIS: Copiii nu vor mai fi primiți la grădiniță și școală fără vaccinurile obligatoriiDe ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiAlarmă cu bombă de tot RÂSUL: Suspectul SCUTURĂ geanta sub ochii geniștilor! (VIDEO, FOTO)Gabriela Firea anunță un posibil referendum pentru o taxă de mediu în București: "Au venit toate rablele în Capitală, nu putem continua așa”

“Documentul este studiul de evaluare a impactului asupra stării de sănătate în relație cu obiectivul "Sistem de management integrat al deșeurilor în judeţul Cluj - Centru de management integrat al deşeurilor", comandat de Consiliul Județean Cluj și realizat de Centrul de Mediu și Sănătate în 2009. La capitolul evaluarea impactului asupra stării de sănătate a populației, apar câteva statistici de la Direcția pentru Sănătate Publică Cluj, citate şi comentate de Szakats”, potrivit Ziuadecluj.realitatea.net.

Militantul ecologist vrea să scoată în eviodență că riscul ca populația să se îmbolnăvească este ridicat din cauza problemelor de mdiu din satele Sânnicoară și Apahida.

„Valorile de toxicitate măsurate în studiul comandat de CJ arătau că în 2009:

Citește și: A încurcat borcanele! O bătrânică a băut diluant în loc de agheasmă și a ajuns la urgențe”Soluția magică” a Guvernului scoate oamenii în stradă în București și 29 de județe Dragnea îi răspunde lui Codin Maticiuc, pe Facebook: „ Vom modifica această lege proastă” (FOTO)

- plumbul, cuprul și bariul depășeau mult valorile normale și se apropiau de pragurile de intervenţie

- în mai multe puncte de măsurare, seleniul depăşea chiar și pragurile de intervenție

- miniul ajungea să depășească de 10 ori chiar şi pragul de intervenţie”, spune autorul articolului.

Citește și: RĂZBOI TOTAL pe banii publici! Alin Tișe, președintele CJ Cluj: "Nenorociții ordinari de la aeroport!" (FOTO)Interviu de angajare la Lukoil: ”M-au pus să merg pe jos cinci kilometri”. Ce spune companiaRomânii care nu lucrează, în atenţia autorităţilor. Vor fi căutaţi şi acasă

Astfel, Szakats Istvan solicită autorităților să facă alte studii pentru a lua măsurile necesare pentru rezolvarea situației.

„Aceştia mi-au spus că doar toxicitatea nu ar putea explica variaţii atât de brutale cum apar în statisticile DSP. Rigoarea ştiinţifică cere ca aceste aspecte să fie luate în considerare când se compară cifrele. Şi se impun mai multe studii", a spus Szakats Istvan, potrivit sursei citate.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate