Ministerul Mediului se face că nu pricepe: "Inspectorul pădurii" va fi desființat. Pădurile, tăiate ilegal în voie

B1.ro | 29 Aug 2017, 14:09

Scandal între Ministerul Mediului şi două organizații nonguvernamentală ce luptă pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri. Ministerul vrea închiderera site-ului inspectorulpădurii.ro întrucat ar manipula oamenii cu date false despre instituție. De teamă să nu rămână fără site, reprezantanții DE-CLIC au semnat o petiție și aum vrut să meargă cu ea în fața minstrului Doina Pană. Au fost refuzați de aceasta, dar le-a propus să stabilească o întrevedere cu șefa ei de cabinet.

Circa 32.000 de semnături i-au fost înmânate Feliciei Szucs.

Citește și: Mihai Fifor, întâlnire la MAI cu Carmen Dan: Premierul interimar a anunțat când va lua o decizie în urma scandalului din Poliție Andra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăZUCKERBERG plesnește de invidie. Un PREOT ortodox român a născocit o ALTERNATIVĂ PIOASĂ la păgânul FACEBOOK

Pe durata scurtei întrevederi cu dna Szucs Felicia, șefa de cabinet, reprezentanții ONG-urilor au solicitat încă o dată transparență și soluții imediate pentru protejarea pădurilor.

“Dna Felicia nu doar că nu a oferit niciun răspuns la solicitările noastre, ba chiar s-a lansat în acuzații la adresa comunității de-clic”, scriu aceștia într-un comunicat.

“În acel moment, a devenit extrem de clar că MINISTERUL APELOR ȘI PĂDURILOR NU ESTE UN ALIAT ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA TĂIERILOR ILEGALE.

În plus, nu are de prezentat niciun plan pentru continuarea dezvoltării site-ului inspectorulpadurii.ro”, adaugă DE-CLIC.

Citește și: Imagini REVOLTĂTOARE în România Secolului XXI: Un pacient a ajuns la spital cu căruța, ambulanța împotmolindu-se în noroi (FOTO)Proteste violente la combinatul ArcelorMittal: Angajații, nemulțumiți de negocierea contractului colectiv de muncă pe 2018 (VIDEO)Gabriela Firea, întrevedere cu prim-ministrul Japoniei. Primarul General i-a fost ghid lui Shinzo Abe în Grădina Japoneză (FOTO)

Au trecut deja 5 săptămâni de când inspectorulpadurii.ro nu mai beneficiază de întreținere. Site-ul poate să dispară oricând și odată cu el toată informația și efortul din ultimii 4 ani de transparentizare a sectorului forestier.

În scurtul timp în care a fost funcțional, site-ul inspectorulpadurii.ro și-a dovedit pe deplin utilitatea. Cu ajutorul acestuia, tăierile ilegale de pădure au scăzut considerabil.

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate