Ministerul Mediului se face că nu pricepe: "Inspectorul pădurii" va fi desființat. Pădurile, tăiate ilegal în voie

B1.ro | 29 Aug 2017, 14:09

Scandal între Ministerul Mediului şi două organizații nonguvernamentală ce luptă pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri. Ministerul vrea închiderera site-ului inspectorulpădurii.ro întrucat ar manipula oamenii cu date false despre instituție. De teamă să nu rămână fără site, reprezantanții DE-CLIC au semnat o petiție și aum vrut să meargă cu ea în fața minstrului Doina Pană. Au fost refuzați de aceasta, dar le-a propus să stabilească o întrevedere cu șefa ei de cabinet.

Circa 32.000 de semnături i-au fost înmânate Feliciei Szucs.

Citește și: Cum are grijă statul de oamenii bolnavi: O femeie cu handicap a primit poprire pe conturi pentru 19 lei datorați la ANAF (VIDEO)De ce nu se mai dă ora înapoi pe 29 octombireCe s-a întâmplat cu o fetiță în toiul unei nunți. Invitații au rămas uimițiBugetul primăriei făcut praf pentru niște coșuri de gunoi (VIDEO)#metoo - Gigi Becali dă de pământ cu bărbații acuzații de abuz sexual. Patronul FCSB mai revoltat ca niciodată

Pe durata scurtei întrevederi cu dna Szucs Felicia, șefa de cabinet, reprezentanții ONG-urilor au solicitat încă o dată transparență și soluții imediate pentru protejarea pădurilor.

“Dna Felicia nu doar că nu a oferit niciun răspuns la solicitările noastre, ba chiar s-a lansat în acuzații la adresa comunității de-clic”, scriu aceștia într-un comunicat.

“În acel moment, a devenit extrem de clar că MINISTERUL APELOR ȘI PĂDURILOR NU ESTE UN ALIAT ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA TĂIERILOR ILEGALE.

Citește și: Două tramvaie S-AU CIOCNIT! Accident grav în Capitală (FOTO)Incident aviatic în Alba: Un avion de mici dimensiuni, aterizare forțată pe câmp (VIDEO)Ultimele aplauze pentru regretata Olga Tudorache! Doamna teatrului românesc a fost înmormântată (VIDEO)

În plus, nu are de prezentat niciun plan pentru continuarea dezvoltării site-ului inspectorulpadurii.ro”, adaugă DE-CLIC.

Au trecut deja 5 săptămâni de când inspectorulpadurii.ro nu mai beneficiază de întreținere. Site-ul poate să dispară oricând și odată cu el toată informația și efortul din ultimii 4 ani de transparentizare a sectorului forestier.

În scurtul timp în care a fost funcțional, site-ul inspectorulpadurii.ro și-a dovedit pe deplin utilitatea. Cu ajutorul acestuia, tăierile ilegale de pădure au scăzut considerabil.

Citește și: Imagini halucinante: Și-a plimbat fratele mort pe capotă prin tot orașul (VIDEO)Alertă în Iași. Un pacient de la Psihiatrie a EVADAT. Tânărul și-a ucis mama și bunica în urmă cu câțiva ani. Autoritățile l-au prins (FOTO)Marea eliberare a lui Tudorel Toader: Tâlhari, violatori și criminali ies din închisori de maximă siguranță

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (0):
Adauga comentariu


Numar maxim de caractere 1000

captcha

* Toate campurile sunt obligatorii
** Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


TOP 5 Eveniment
Alte Articole
TOP 3 Politică
TOP 3 Eveniment
TOP 3 Economic
TOP 3 High-Tech
TOP 3 Auto
TOP 3 Externe
TOP 3 Monden
TOP 3 Inedit
TOP 3 Sport
TOP 3 Lumea lui Banciu
TOP 3 360 de grade
 © 2017 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate