Lavinia Șandru și tatăl lui Darius Vâlcov, mărturii incredibile în procesul fostului ministru: Lingouri de aur cumpărate din pensie, sute de mii de euro câștigate la nuntă și declarații de avere incomplete

B1.ro | 21 Noi 2017, 11:26

Fostul ministru Darius Vâlcov, cel care a scris și veghează la respectarea programului de guvernare al PSD, i-a chemat ca martori în proces pe tatăl său și pe fosta lui soție, Lavinia Șandru.
Curtea Supremă judecă marți un nou termen al procesului în care Darius Vâlcov este judecat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile ocupate.

Dumitru Vâlcov, un om în vârstă, a susținut la Curtea Supremă că o parte din banii găsiți în seif erau ai lui, iar cele trei lingouri de aur găsite la percheziții erau cumpărate de el, pentru a le dărui nepoților. 

Citește și: Caz terifiant la Iași. O fată a fost violată de un om al străziiAndra și-a lăsat copiii, a plecat să doarmă la hotel! Ce se întâmplă cu familia MăruțăPremierul Japoniei: Am mai fost la Bucureşti, dar şi la Neptun, acum 35 de ani. Am încă în memorie...

La fel de interesante au fost declarațiile Laviniei Șandru. Aceasta a susținut în fața judecătorului că ea și Vâlcov și-au făcut nunta în trei locații și de la fiecare a obținut în jur de 200.000 de euro. Cea mai mare sumă au primit-o la Neptun: 330.000 de euro. Și la botez au primit bani buni, ”dar am avut și cheltuieli”. Ea a recunoscut că și-a trecut în declarația de avere doar ”o mică parte” din aceste sume.

Informațiile au fost făcute publice de către jurnalistul Stoica Ionel, pe pagina sa de Facebook: 

”Sunt la procesul lui Darius Valcov, strategul programului de guvernare al PSD. Fostul ministru l-a chemat martor in aparare pe tatal sau, un om batran, care spune ca a suferit de cancer. Dumitru Valcov a declarat ca o parte din banii gasiti in seif erau ai lui si ca cele trei lingouri de aur gasite la perchezitii le cumparase chiar el, ar fi platit pentru ele 156.000 de euro; voia sa le faca cadou nepotilor, deoarece “aurul nu se devalorizeaza.”

Procurorul DNA: Poate dovedi provenienta sumele de bani, este pensionar?

Citește și: Incendiu DEVASTATOR! Un bărbat a murit şi două case au arsMărturisiri cutremurătoare ale bătrânului de 80 ani, VIOLAT de un recidivist. Agresorul devenise homosexual în pușcăriePetre Daea a rămas blocat în sediul PSD. ”Vă stă bine cu gratiile astea în față!” (VIDEO)

Curtea Suprema: Respingem intrebarea!

Si Lavinia Sandru, fosta sotie a lui Valcov, a dat o declaratie de martor, tot la solicitarea fostului ministru. Ea a explicat ca la nunta a avut sute de invitati, au facut-o in 3 locatii (Neptun, Slatina si Targu-Mures), iar darul a fost mare. 

Lavinia Sandru: “Pentru 2005-2007 au fost sume mari obtinute din darul de nunta, in jur de 200.000 de euro. Cea mai mare suma a fost la Neptun, spre 300.000-330.000 de euro. La botez, care a avut loc in Bucuresti, am obtinut tot in jur de 200.000 de euro, dar am avut si cheltuieli”.

Pentru ca Sandru era deputat in acea perioada a urmat intrebarea fireasca.

Curtea Suprema: Ati declarat aceste sume de bani?

Lavinia Sandru: Stiu ca o mica parte din acestea le-am notat in declaratia de avere. Era o suma pe care am hotarat sa o depozitam pe carduri si sa facem plati. Cred ca era vorba de 150.000-200.000 de euro”.
 

Cancan.ro
EVZ.ro
 
 
TOP 5 Eveniment
 © 2018 S.C. B1 S.A.
 Toate drepturile rezervate